Aktuelni predsednik opštine Trgovište Vlastimir Petrovićna osnovu ugovora između njega i opštinskog javnog pravobranioca, otkupio je dvosoban opštinski stan u centru varošice od 55 kvadrata za 54.958 dinara, ili za oko 580 evra.

Pošto je stan platio kešom, cena mu je na osnovu ugovora umanjena za 20 procenata, od prvobitne vrednosti koja je iznosila 68.697 dinara.

– Sve je urađeno u skladu sa slovom zakona. Podneo sam zahtev i nisam jedini koji je to uradio. I drugi su to uradili. Uslove nisam ja postavljao, niti sam na bilo koji način uticao da dobijem neke povlastice. To se uostalom radi u celoj Srbiji. Ja sam se samo uklopio u sistem – pojasnio je novinarima kupovinu stana Vlastimir Petrović, koji je i lekar o Domu zdravlja u Trgovištu.

Da sve bude interesantnije Ugovor između opštine Trgovište i Petrovića sklopljen je još 12. februara 2005. godine, da bi bio realizovan tek nedavno. Petrović je u vreme kada je konkurisao za stan bio član DSS, a nakon toga je prešao u G17 plus, i kao njihov kandidat izabran je za predsednika opštine. Odlaganje potpisivanja ugovora o kupovini stana, Petrovićobjašnjava pretpostavkom da je „bilo političkih pritisaka zbog čega je to odlagano „.

Opština Trgovište spada u red najnerazvijenijih u Srbiji, a procene govore da prema aktuelnoj situaciji u ovoj opštini stan koji je otkupio Petrovićrealno košta između šest i deset hiljada evra. Inače kvadratni metar stambenog prostora u Vranju prodaje se po ceni od 550 do 600 evra, upravo onoliko koliko je aktuelni predsednik opštine Trgovište platio ceo stan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari