Za dve nedelje na Kosovu podneto više od 430 zahteva za zamenu srpske vozačke dozvole 1Vozačke dozvole Kosova Izvor: KoSSev

Kosovska policija saopštila je danas da je u protekle dve nedelje, kako je na snagu stupila odluka kojom je omogućen prelazak sa srpske vozačke dozvole na kosovsku, više od 430 osoba podnelo zahtev za zamenu dozvola.

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je početkom meseca da otvori mogućnost prelaska sa srpskih vozačkih dozvola izdatih za građane na Kosovu, za njih nelegalne – na kosovske vozačke dozvole, prenosi Kossev.

Ova mogućnost biće otvorena naredna tri meseca, sve do 9. avgusta, a po isteku tog roka saobraćanje na Kosovu sa srpskim dozvolama koje su izdavane za građane na Kosovu, više neće biti moguće.

Najveći broj zahteva za zamenu dozvola podnet je u opštinama na severu Kosova – 306, dok je ostalih 128 zahteva podneto u opštinama južno od Ibra.

U Leposaviću su podneta 83 zahteva, 113 u Severnoj Mitrovici, 48 u Zubinom Potoku i 62 u Zvečanu, potvrđeno je za Kossev iz Kosovske policije.

Kada je reč o lekarskim uverenjima, za taj proces se ne prihvataju ona iz srpskih zdravstvenih institucija, već isključivo iz kosovskih, pa je za kategoriju B/BE cena uverenja 20 evra, a za C i D je 50 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari