PALATA PRAVDEfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Više javno tužilaštvo u Beogradu do sada je tri puta dobilo obavezno uputstvo o preduzimanju krivičnog gonjenja protiv javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević i još nekoliko ljudi, saopštilo je danas udruženje Za krov nad glavom.

Apelaciono javno tužilaštvo je prvi put izdalo obavezno uputstvo za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv Mirjane Dimitrijević i još nekoliko ljudi u decembru 2020. godine.

O tome smo obavestili javnost, navodi se u saopštenju, a da je to tačno medijima su potvrdili i iz samog Apelacionog tužilaštva.

Ono što se nakon tog desilo jeste ignorisanje obaveznog uputstva od strane Višeg javnog tužilaštva i rešenja kojima se odbacuje da se postupi onako kako je Apelaciono tužilaštvo u obaveznom uputstvu navelo, tvrde iz Krova nad glavom.

Tri puta Više javno tužilaštvo u Beogradu nije reagovalo po obaveznom uputstvu Apelacionog, koje je u novembru 2022. godine treći put izdalo obavezno uputstvo o „preduzimanju krivičnog gonjenja prema prijavljenim licima“, da bi u februaru ove godine Više javno tužilaštvo opet odbacilo prijavu i slučaj je ponovo, sada već četvrti put, završio u apelaciji.

„Postavljamo pitanje stručnoj javnosti: u kojim se to slučajevima obavezno uputstvo može ignorisati i da li je redovna praksa da se tri puta odbacuje vrlo jasna i nedvosmislena naredba da se postupi na određen način?“, kazali su iz Krova nad glavom.

Prema njihovim navodima, o svemu tome je pisanim putem obavešteno i Ministarstvo pravde, kao i Komora javnih izvršitelja, koji takođe potpuno ignorišu taj slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari