Za negiranje genocida do pet godina zatvora

* Kandić: Vlada priznaje međunarodne krivične presude za genocid
Nova odredba u Predlogu zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika

Ostavite komentar


  1. ako je po zakonu, trebalo bi da se međusobno pohapse, svi dosadašnji negatori zločina.

  2. Pre donosenja ovog clana 387, trebalo bi videti kako je u drugim drzavama reseno (i da li je uopste reseno) kaznjavanje negiranja genocida nad Jevrejima. Holokaust, Jasenovac, Hirosima, Ruanda i Srebrenica nisu isto. Ali, princip bi trebalo da bude isti. Osim toga, treba obavezno garantovati pravo na slobodno misljenje.

  3. Zlocini u Ausvicu i Jasenovcu su isto sto i streljanje zarobljenih vojnika u Srebrenici?Nece biti da je tako.Ako karakterizacija zlocina kao genocida ne zavisi od broja zrtava kako to da streljanje zarobljenih muskaraca vojnika u Srebrenici genocid jeste a ubijanje hladnim oruzjem (klanje) svih zarobljenih civila ,staraca zena i dece u selima pored Srebrenice genocid nije? Samo Vi donosite zakon mi cemo i dalje misliti svojim mozgom.
    p.s. ne primecujem da se iko od odusevljenih novinara setio da priupita kako to da ni dan danas nemamo ne zakon nego bar deklaraciju o genocidu nad nasim narodom pocinjenim u NDH od strane Hrvata i Muslimana(sada Bosnjaka)

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.