Za popis poljoprivrede biće angažovano 46 popisivača za Niš, a 136 za Nišavski okrug 1Foto: Pixabay

Za predstojeći popis poljoprivrede biće angažovano 1.842 popisivača, od kojih za Nišavski okrug njih 136, a za grad Niš 46.

Zainteresovani kandidati za posao popisivača poljoprivrede mogu se prijaviti do 21. avgusta ove godine u 20 časova popunjavanjem elektronske prijave na sajtu Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Oni će biti angažovani na tom poslu od 1. oktobra do 22. decembra 2023.

Plata popisivača zavisi od učinka, a u RZS-a navode da će minimalna iznositi oko 60.000, a projektovana oko 150.000 dinara.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni su državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili boravište u Srbiji, najmanje 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi istraga i krivični postupak

Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Kriterijumi za izbor su stručna sprema, oblast obrazovanja, radni status i učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede.

Prednost pri izboru imaće kandidati sa diplomom o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede, oni koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede i oni koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, biće objavljena 22. avgusta na veb-sajtovima Zavoda i Ministarstva poljoprivrede.

 

Koliko popisivača će imati opštine Nišavskog okruga?

Nišavski okrug osim grada Niša ima još sedam opština. Za opštinu Aleksinac biće angažovano 30 popisivača, za Doljevac 15, za Svrljig 14, za Merošinu 13, a za Ražanj i Gadžin Han po devet popisivača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari