Za prijatniji boravak mališana kod pedijatra: Fondacija Mozzart obnovila ambulantu u Somboru 1Foto: Soultime produkcija

Dobro poznata lica Diznijevih junaka osmehivaće se ubuduće mališanima sa zidova odeljenja pedijatrije Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, dok će pregled kod lekara biti lakši uz igru i upoznavanje neobičnih predela na velikoj karti sveta. Zahvaljujući donaciji Fondacije Mozzart, dečje odeljenje u kojem se obavljaju specijalistički pregledi najmlađih pacijenata u potpunosti je renovirano i opremljeno igračkama i slikovnicama.

Inicijativa za obnovu potekla je od zaposlenih iz kolektiva pedijatrije Opšte bolnice u Somboru, koji su podršku dobili od Fondacije Mozzart i ujedinjenim snagama krenuli sa radovima.

„Za samo nekoliko meseci naša ambulanta je dobila potpuno novi izgled. Zamenjena je stolarija i pločice, okrečeni zidovi, zalepljene tapete sa dečjim motivima koje su oplemenile prostor i nadamo se da će mališanima vreme provedeno ovde proći dosta brže. Veliko hvala dugujemo Fondaciji Mozzart koja se odazvala našoj molbi da obnovimo ambulantu i zajedničkim snagama joj damo novi sjaj“, rekla je Bojana Đenadija, pedijatar Opšte bolnice u Somboru.

Briga o najmlađima je uvek na listi prioriteta dodao je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice„Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, koji je podržao svoj kolektiv u potrazi za donatorima.

„Naši najmlađi pacijenti dobili su potpuno novi kutak zahvaljujući Fondaciji Mozzart. Prostor ambulante koji je u potpunosti adaptiran prvenstveno će doprineti ugodnijem boravku dece koja dolaze na pregled, ali i olakšati rad naših zaposlenih. Pre par godina smo napravili i neonatološku ambulantu koju somborska bolnica nije imala, tako da se tu sada pregledaju bebe“.

Samo tokom prošle godine Fondacija Mozzart donirala je više od 27.000.000 zdravstvenom sistemu Srbije, a u samom vrhu prioriteta bile su dečje klinike. U istom duhu nastavljeno je i ove godine.

„Kada smo pre nekoliko meseci stupili u kontakt sa doktorkom Đenadijom, ovaj prostor je izgledao potpuno drugačije. Zahvaljujući ideji divnih ljudi koji rade na odeljenju pedijatrije, Fondacija Mozzart je bila tu da prepozna ovako lepe i važne inicijative. Renoviranje nije kratko trajalo, brinuli smo o svakom detalju i na umu nam je uvek bilo da mališani dolaze sa osećajem što manjeg straha, a da iz ordinacije izlaze sa što većim osmehom, i iskreno se nadam da smo zajedno u tome uspeli“, istakla je Milica Čakajac, iz Fondacije Mozzart koja je prošle godine opremila brojne dečje klinike.

Najsavremenija medicinska oprema stigla je na sever Vojvodine – odeljenju neonatologije Opšte bolnice u Subotici, Dom zdravlja Savski venac dobio je ultrazvučni aparat za snimanje kukova kod beba, a Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ revolucionarni sistem za transplantaciju kože.

NAJMLAĐI BORCI

Fondacija Mozzart misiju opremanja neonatoloških odeljenja širom zemlje nastavlja i ove godine. Nedavno je na adresu Univerzitetskog kliničkog centra Niš stigao je novi inkubator za najmlađe borce sa juga zemlje. Inkubatori su prošle godine stigli i u porodilište u Prokuplju, na adresu Opšte bolnice u Paraćinu, kao i za jedino seosko porodilište, u Pasjanu nadomak Gnjilana. To je ukupno 30. inkubator koji je Mozzart uručio u sklopu društveno odgovorne misije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari