Za rekonstrukciju 30 novosadskih ulica 2,2 milijarde dinara 1foto: Vlada Vojvodine

Pokrajinska vlada izdvojila je, nakon rebalansa budžeta početkom septembra, osam stotina miliona dinara za rehabilitaciju velikog broja novosadskih ulica, istakao je danas vojvođanski premijer Igor Mirović, i najavio rekonstrukciju preko 30 novosadskih ulica u naredne dve do tri nedelje.

On je apelovao na građane da budu strpljivi jer će u Novom Sadu, kako je kazao, u naredne dve do tri nedelje, više od 30 ulica biti rekonstruisano, što se „nije desilo decenijama“.

Gadonačelnik Milan Đurić, koji je sa Mirovićem obišao radove na deonici Futoškog puta, na potezu između Bulevara Slobodana Jovanovića i Bulevara Evrope, rekao je da je Grad Novi Sad u 2022. godini izdvojio 1,4 milijarde dinara za putnu privredu, što sa sredstvima Pokrajine ukupno iznosi 2,2 milijarde dinara.

To je „apsolutno rekordna suma novca ikada izdvojena za asfaltiranje i putnu privredu u istoriji Novog Sada“, tvrdi gradonačelnik.

Prethodnih dana više opozicionih partija kritikovalo je gradske vlasti zbog ogromnih gužvi i kolapsa saobraćaja, zbog istovremenih radova na brojnim putnim pravcima.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari