Gradonačelnik Novog Sada: Asfaltiranje Bulevara oslobođenja u drugoj polovini jula 2023. 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem predstavio rezultate ulaganja u novosadsku putnu privredu u Gradskoj kući, kao i buduće planove, poput asfaltiranja Bulevara oslobođenja u drugoj polovini jula naredne godine.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, završeno je 25 ulica, a ostalo je da se u još tri ulice radovi privedu kraju; na Bulevaru Slobodana Jovanovića, u Svetojovanskoj i ulici kod policije u Sremskoj Kamenici.

Pokrajina je rebalansom budžeta u septembru dodelila Novom Sadu 800 miliona dinara, a grad je uložio dodatnih 200 miliona, pa je oko milijardu dinara uloženo u obnovu, rekonstrukciju i sanaciju novosadskih ulica.

„Nije bilo lako ni putarima koji su radili svakodnevno na asfaltiranju, kao ni Novosađanima u saobraćaju, i zahvaljujemo im se na strpljenju. U ovoj godini smo uradili preko 60 kilometara ulica, odnosno 128 pojedinačnih saobraćajnica, a čitav posao je izuzetno kvalitetno odrađen. Ideja je da asfaltiramo, verovatno u drugoj polovini jula, ceo Bulevar oslobođenja. Što se tiče budžeta za 2023. godinu, Novi Sad je opredelio milijardu dinara, a Pokrajina 500 miliona, za putnu privredu. Trudićemo se da u rebalansima izdvojimo dodatna sredstva i da prestignemo ovogodišnji rekord od 2,2 milijarde ulaganja u putnu privredu“, rekao je Đurić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da deli zadovoljstvo u odnosu na ovaj važan posao koji su zajednički uradili.

„Odlično je što u tim radovima nije bilo kašnjenja, kao ni problema u kvalitetu. Nas očekuju i drugi važni projekti u Novom Sadu, kao što su rekonstrukcija „Studija M“, radovi na rekonstrukciji Kamenice 1, završetak radova na Kamenici 3, izgradnja novog muzeja, izgradnja nove, moderne škole na Satelitu“, rekao je Igor Mirović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari