Koje će ulice uskoro biti rekonstruisane u Novom Sadu: Izdvojeno 800 miliona dinara 1foto: A. Mandić / Danas

Pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas Ugovor o finansiranju projekta povećanja bezbednosti saobraćaja.

Tim projektom Vlada Vojvodine obezbedila je 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Novog Sada.

Mirović je rekao da će radovi obuhvatiti „rehabilitaciju većeg broja ulica u Novom Sadu“, a da se nastavak tog posla očekuje i tokom naredne godine.

U okviru projekta planira se rekonstrukcija Bulevara Mihajla Pupina u delu od ulice Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta, Bulevara Jaše Tomića u delu od Kisačke do Stevana Doronjskog, Bulevara Jovana Dučića, Beogradskog keja, Futoškog puta, Kisačke, Hajduk Veljkove, Doža Đerđa, Gagarinove i Save Kovačevića.

Takođe, biće rekonstruisane Kosovska i Vojvođanska ulica, Jovana Subotića, Bajči Žilinskog, Primorska, Radomira Raše Radujkova, Jovana Popovića u delu od Subotičke do Patrijarha Pavla, kao i ulice u Veterniku i Sremskoj Kamenici.

Uskoro se očekuje raspisivanje javnih nabavki za rekonstrukciju Studija M i za izgradnju Muzeja 2021, a nedavno je pokrenuta i inicijativa za izgradnju Naučno-tehnološkog parka 2.

Vučević je podsetio da Grad i Pokrajina zajednički rade i na rekonstrukciji Almaškog kraja, da je potpisan sporazum o zajedničkom finansiranju pešačko-biciklističkog mosta i najavio da se sledeće godine očekuje rekonstrukcija Bulevara oslobođenja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari