U Novom Sadu otvoren još jedan vrtić, Vučević: "To je rezultat odgovorne politike a ne parola bez pokrića" 1foto: Grad Novi Sad

U Novom Sadu otvoren je još jedan vrtić.

U pitanju je objekat „Radosnog detinjstva“ u novosadskom naselju Veternik, koji se prostire na nešto više od 2000 kvadratnih metara.

U novoizgrađeni vrtić „Kamičak“ upisano je 274 dece koja su raspoređena u 12 grupa, od kojih je šest jaslenih.

Ove godine će, prema najavi gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, biti oko 17.300 upisane dece u Predškolsku ustanovu što, kako je istakao, predstavlja rekordan broj.

U prethodnih deset godina, kako je napomenuo, izgrađeno je pet vrtića dok je 11 prošireno, naglasivši da je to „rezultat odgovorne politike a ne parola bez pokrića“.

Gradonačelnik je naglasio da je sledeći izazov „povećanje standarda zaposlenih“, s obzirom da se sa povećanjem plata od januara očekuje da će vaspitačice imati platu do 63.000 dinara.

„Povećali smo i iznos solidarne pomoći koju pruža Grad, a koja je za ovu godinu viša i iznosi 60.000 dinara po zaposlenom. Problem su i dalje plate servirki, kuvarica i zaposlenih koji održavaju higijenu objekta, jer smo tu ograničeni zakonima i moramo naći način da i tom delu zaposlenih u „Radosnom detinjstvu“ rastu primanja“, zaključio je Vučević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari