Šef Misije OEBS-a u poseti Vladi Vojvodine i Gradskoj kući u Novom Sadu 1Foto: Grad Novi Sad

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu sastao se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem.

Gradonačelnik je zahvalio ambasadoru na dosadašnjoj odličnoj saradnji, kao i na doprinosu koji Misija OEBS-a u Srbiji pruža Gradu kroz važne projekte, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Ambasador Bratu je istakao Regionalni stambeni program, sproveden uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, kao veoma uspešan projekat.

U okviru tog programa obezbeđena su trajna stambena rešenja za više od 550 izbegličkih porodica izgradnjom stanova u Veterniku i Futogu, što je finansirano sredstvima Evropske unije i mnogobrojnih država.

On je rekao da je zajednički cilj uvek dobrobit građana, a da se to osigurava unapređenjem međusobne saradnje, odnosno kroz zajednički, ciljani pristup svakoj relevantnoj temi.

Gradonačelnik je naglasio da Novi Sad kontinuirano radi na unapređenju manjinskih prava i da neguje tradicionalno skladni suživot mnogobrojnih nacija koje vekovima žive u Novom Sadu, a ambasador se saglasio da su multikonfesionalnost i multietničnost temelji na kojima počivaju kultura i duh grada i da ih uvek treba jačati.

Sagovornici su ocenili da je mnogo prostora za projekte u sferi kulture, ekologije i u omladinskom sektoru, a gradonačelnik Đurić je naglasio da novosadska administracija u potpunosti stoji na raspolaganju timu OEBS-a za svako unapređenje saradnje.

Pre posete Đuriću, šef Misije OEBS-a u Srbiji održao je sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje pokrajinskih institucija i te organizacije.

Šef Misije OEBS-a u poseti Vladi Vojvodine i Gradskoj kući u Novom Sadu 2
Dobra saradnja OEBS-a i Vlade Vojvodine, Mirović i Bratu, foto: Pokrajinska vlada

Sagovornici su se saglasili da Pokrajinska vlada i OEBS imaju dobru višegodišnju saradnju u brojnim projektima.

Ambasador Bratu izjavio je da je Pokrajinska vlada učinila mnogo ne samo za Vojvodinu već i za celu Srbiju, te da može biti primer odgovornosti kada je reč o aktivnostima na ostvarivanju manjinskih prava.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari