Zoran Jovanović (37) iz sela Bogdanovica kod Uba osuđen je juče u Okružnom sudom na 18 meseci zatvora zbog silovanja. Tokom glavnog pretresa pred Krivičnim većem, kojim je predsedavala sudija Nada Živić, dokazano je da je Jovanović, s dvojicom poznanika, 13. novembra 1992. silovao rumunsku državljanku R.

Zoran Jovanović (37) iz sela Bogdanovica kod Uba osuđen je juče u Okružnom sudom na 18 meseci zatvora zbog silovanja. Tokom glavnog pretresa pred Krivičnim većem, kojim je predsedavala sudija Nada Živić, dokazano je da je Jovanović, s dvojicom poznanika, 13. novembra 1992. silovao rumunsku državljanku R.M. (41) koja je tada bila na privremenom radu u Ubu. R.M. je silovana u automobilu čiji je vlasnik bio Goran Jevremović, na „neutvrđenom mestu pored puta Ub – Kalenić“.
Dragan Jovanović iz Bogdanovice je zbog tog dela već izdržao kaznu od 2,5 godina zatvora, prema pravnosnažnoj presudi Vrhovnog suda Srbije od 28. oktobra 1994, dok je Goran Jevremović (37) iz sela Takovo u bekstvu.
U bekstvu je bio i danas osuđeni Zoran Jovanović koji je, posle ukidanja pritvora u novembru 1992, pobegao u Italiju, gde je uhapšen po međunarodnoj poternici. Posle dvomesečnog ekstradicionog pritvora u Italiji deportovan je u Srbiju 8. septembra 2006, od kada je bio u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Valjevu.
Posebnim rešenjem Okružnog suda Zoranu Jovanoviću je juče ukinut pritvor, ali mu je izrečena zabrana napuštanja mesta boravka, oduzet mu je pasoš, a obavezan je da se do pravnosnažnosti presude svakih sedam dana javlja sudiji Nadi Živić kako mu pritvor ne bi bio ponovo određen.
U zatvorsku kaznu od 18 meseci uračunato mu je sedam meseci do sada provedenih u pritvoru, a po pravnosnažnosti presude dužan je da plati sudske troškove i paušal od oko 92,5 hiljada dinara. Jovanović je i danas, posle izricanja presude, ponovio da „nije kriv“, a njegov branilac najavio je žalbu Vrhovnom sudu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari