Zablistao "Mali Pariz" 1

Osnovni princip ovdašnje lokalne samouprave jeste dobrim i stručnim planiranjem dobiti što više sa što manje ulaganja. Štednjom se otvaraju nove mogućnosti, a podsećanja radi, za protekle dve-tri godine Šabac je dobio sasvim novi izgled.

Sve tamo do 2003. godine nekadašnji „Mali Pariz“, kao stari naziv Šapca, nije se mogao podičiti noćnim osvetljenjem. Grad je bio nekako zamračen, bilo je samo jedno vozilo za zamenu uličnih svetiljki, kolovozi i trotoari uglavnom izlokani i u rupama. Dosad su uređene sve značajnije gradske saobraćajnice, postavljeni su trotoari od behatona, a znatno je pojačano ulično osvetljenje. U toku je zamena živinih svetiljki, njih 4.700, a njihova ugradnja košta 41 milion dinara. NJihovom upotrebom godišnja ušteda će biti 23 miliona dinara.

Gradski trg, nekadašnji parking i slabo korišćeni prostor, postao je mesto gde se okupljaju građani, posebno deca, koji se ovde igraju do kasnih sati. U njega je uloženo 50 miliona dinara, i sada je to je ogroman plato u punoj funkciji, i leti i zimi, a posebno ga krase vodoskoci.

U gradnju dugoočekivanog zatvorenog bazena uloženo je svega tri miliona evra, a sa njime dobijeni su izuzetno kvalitetni sadržaji i cilj je da sva šabačka deca nauče da plivaju. Novi izgled dobio je i Veliki park, sa uređenim stazama, novim mobilijarom, fontanom i letnjom pozornicom, a od nekadašnjeg betonskog skloništa procvetala je prava tvrđava dečije zabave i igre. Uređen je i nekadašnji park kod Sokolane, a u planu je uređenje još jednog parka, u Masarikovoj ulici. Dat je pun zamah biciklistima, otvorene su nove biciklističke staze, što stvara sasvim drugu sliku o gradu.

Šabac Danas: Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari