Kada će u Srbiji biti zabranjeno pušenje u kafićima, kafanama i klubovima: Prof. dr Danica Grujičić objasnila situaciju

Ostavite komentar


  1. Ovo je jedna glupost. Posto su gosti u ugostiteljskim lokalima uglavnom pusaci, to bi znacilo da preko zime ovi objekti /narocito kafici gde su 80% gostiju pusaci/ mogu da se zatvore. Mnogo je bolje i pametnije da se nalozi ugostiteljskim objektima da ugrade sisteme za provetravanje i filtriranje. A sto se tice „pametnog“ predloga da se pusenje zabrani, u narodu postoji jedna izreka… Od kmeta i beseda.

  2. Ma ništa nije objasnila. Ona je običan demagog. Kada će biti u potpunosti zabranjeno pušenje, manite se više trovanja od strane pušača. Ne želim više da mirišem na pikslu. Stalno se pozivamo na prava pušača, a nepušače nike ne zarezuje.

  3. Ja sam bivši pušač.Verovali ili ne jeo sam ih po dve pakle minimum dnevno jos ako uvatim alkohol od jutra do ko zna koje doba…po četri.Sednem pa racunam i nikako mi ne ide kako vremenski stignem da izmundarim cigaru pa kad stignem da upalim drugu!!!To sam bog zna.Po dve mi gorele u pikslu,sta ćes pijana posla.Ne bi zabranio pušenje po kafanama i kaficima.Jednostavo odvojiti pa ko hoće hoće kome smeta ima drugu prostoriju itd.Kod nas u početku bilo odvojeno i to fizicki sa staklena vrata.Nekako ovamo gde se čurilo imalo više akcije,zanimljivije.

  4. Baš bih voleo da čujem od Ministarke stručno i naučno objašnjenje o podjednakoj štetnosti elektronskih cigareta. Ovo, „ma i one su podjednako štetne“, priliči neobaveznom razgovoru „na pijaci“ ali je prilično daleko od argumentovane tvrdnje jednog stručnjaka i profesionalca.

  5. „Zavrsice obecanje“ ministarka kada se izabere nova vlada bez nje, ALI LEPO ZVUCI DA JE POKUSALA

  6. Aloooo, zabraniti proizvodnju cigareta…
    Nesmete nego zajebavate ljude koji puše…strasno ko ne pusi neka sedi kuci ako mu smeta duvanski dim…

  7. Najpoznatiji progonitelj pušača u svojoj okolini bio je Adolf Hitler… i voleo životinje. A ovamo ložio Jevreje, pa i nas Srbe, pravio od ljudske kože abažure, a od lobanja pepeljare. Toliko o revnosnim progoniteljima pušača.

  8. Ako pusaci u EU mogu da uzadju napolje da popuse cigaretu i zimi,onda moze i nas Srbin. Potpuno me vise briga sto se pusaci uporno truju,ali to sto nemaju obzira prema nepusacima i sto u prisustvu dece puse,to je nedopustivo. Ne mozete sa detetom u kafic na kolac da idete jer cete se ugusuti od dima i ugroziti svoje i detetovo zdravlje. Da li se neko pita sto danas imamo veliki broj dece sa raznim bolestima? Dobar deo toga je sto majke cesto puse ili sede u pusackom okruzenju. Ako u EU i svetu postoji zabrana pusenja unutar prostorija a kafane du pune,onda moze i u Srbiji. To su samo prazne price da nece biti posla. Ali nepusace treba zastititi. Zbog pusaca ne odlazim od heseni u restoran,jer dim je svuda oko mene i boli me grlo cim duze boravim u pusackoj sredini. Nadam se da ce u najskorije vreme da zazivi ovaj zakon!!!

  9. Puno para ide u budzet od cigara i zavisnika,opao bi (makar provremeno po kafanama) tako da prazna prica …
    Jedino ako! ,i kada budemo u Eu,pa po direktivi a i onda je upitno uvodjenje…

  10. Kao prvo, trebalo bi ugostiteljskim objektima, svakom ponaosob, dozvoliti da se sami opredele da li je njihov prostor za pušače ili ne. Ne možete privatnim objektima odrediti takvu stvar, valjda ugostitelji imaju prava da vode svoj biznis. Kao drugo, priča da su elektronske cigarete podjednako štetne kao i obične je čista demagogija i neistina. Zašto ne proučite istraživanja vaših kolega iz Ministarstva zdravlja Velike Britanije, gde se došlo do nedvosmislenog zaključka da su 95% manje štetna alternativa? Kakva nestručnost, pa obratite pažnju na činjenice. Australija kažete? Ta ista Australija je razapinjala Novaka Djokovića zbog vakcine i čega sve ne, tako biste i Vi gdjo Danice?

  11. Zasto ugostitelji da trpe zbog pusaca. Poskupeti cigare na 2000-3000 din pa ko hoce da pusi neka pusi.

  12. Ok…a sta ćemo sa zagadjenošću vazduha? Veceras u Bg pm2.5 je preko 100 jedinica ( sve preko 25 je zagadjeno jako).

  13. Ovi komentari nepušača su HIT.. Jadni ljudi, ne razmišljaju trezveno zbog nedostatka nikotina. Haha.

  14. Trebalo je odavno to da se uvede,ne moze da se dise od cigareta u restoranima,kaficima,zelis da izadjes i da se opustis al ti se smuci od smrada i zagusljivosti posle pola sata i paljba kuci

  15. Ovo je čista diskriminacija po osnovu bolesti, neka sami vlasnici ugostiteljskih objekata odluče da li žele da služe ljude sa posebnim potrebama ili ne. Stvar je jako jednostavna kome smrdi na selu ne ide na selo…. Kome smrdi vazduh u gradu koji je jako zagađen može da se preseli. Ne gubite energiju i vreme na sistemska rešenja problema koji ne postoji!

  16. Navikao Srbin na bezakonje i javašluk po sistemu baš me briga za druge radim kako mi odgovara i zbog toga ovako nerealni stavovi pušača koji misle samo na sebe.

  17. Pusenje svuda da se zabrani kao u Skandinaviji a ako je svuda dim od cigareta ne mora da se odlazi u Srbiju kao turista.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.