Zabranjena porodična veselja u ugostiteljskim objektima u Novom Pazaru 1 Foto: Senko Župljanin

Gradski štab za vanredne situacije, na današnjem zasedanju, doneo je naredbu kojom se zabranjuje orgtanizovanje porodičnih slavlja i žurki u ugostiteljskim objektima u ovom gradu. Naredba stupa na snagu u ponedeljak, 13. septembra.

Naredba je doneta zbog sve većeg broja zaraženih. Prema poslednjim podacima zaraženih korona virusom, u ovom gradu, ima više od 2 hiljade, mešu kojima ima i dece školskog i predškolskog uzrasta.

Iz nekih osnovnih škola stižu informacije da ima odeljenja viših razreda koja prelaze na online nastavu. Prema podacima Dečijeg dispanzera, od početka školske godine, registrovano je 146 dece školskog i predškolskog uzrasta. U ovoj zdravstvenoj ustanovi pretpostavljaju da je broj maličana zaražen kotona virusom, jer svi ne dolaze kod njih već se leče u privatnim ordinacijama.

Zbog povećanog broja pregleda i sve više zaražene dece, u Dečijem dispanzeru otvorene su dve nove ordinacije za decu koja imaju simptome infekcije ovim virusom. U toj ustanovi, pre mesec dana, počelo je vakcinisanje dece od 16 – 18 godina i , do sada, vakcinu protiv korone primilo je njih oko 100.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari