Zadužbina na čijem je čelu Branimir Nestorović dobila sredstva na konkursu Ministarstva kulture 1Brnimir Nestorović, arhiva Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Zadužbini proroka Tarabića, u kojoj je predsednik Upravnog odbora – doktor Branimir Nestorović, dodeljena su sredstva na nedavno završenom konkursu Ministarstva kulture, u oblasti projekata zaštite i digitalizacije kulturnog nasleđa, prenosi N1.

Konkurs je krajem januara raspisalo Ministarstvo kulture Srbije i njegov Sektor za zaštitu kulturnog nasleđa i digitalizaciju, a 28. aprila doneta su rešenja za nekoliko kategorija konkursa, među kojima i za oblast muzejsko nasleđe.

Tačnije, ministarstvo je donelo rešenje o finansiranju i sufinasiranju projekata u oblasti “otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja muzejskog nasleđa”.

Zadužbina na čijem je čelu Branimir Nestorović dobila sredstva na konkursu Ministarstva kulture 2

Zadužbina proroka Tarabića prijavila se na tom konkursu za sredstva za istraživanje i prezentaciju nasleđa i zaostavštine proroka Miloša i Mitra Tarabića i odobreno joj je za to 400.000, dinara.

Komisija je, kako se navodi u obrazloženju odluke, utvrdila da je taj projekat odgovorio na postavljene Kriterijume za izbor.

“Komisija se složila da podrži projekat koji doprinosi očuvanju i promociji etnološkog nasleđa užičkog kraja. U nedostatku budžetskih sredstava projekat se delimično finansira.”, ocenjeno je u rešenju na sajtu Ministarstva kulture.

U podacima APR-a o ovoj zadužbini, stoji da se Branimir Nestorović, vodi kao predsednik Upravnog odbora zadužbine, a da su članovi UO Žarko Tarabić, Kosta Tarabić i Gordan Ljubinković.

Branimir Nestorović, dečiji alergolog i pulmolog, u javnosti je poznat po svojim kontroverznim stavovima, uglavnom antivakserskim. Krajem prošle godine tvrdio je da bogati ljudi ne umiru od raka, I da suprotni podaci ne postoje. Zbog svojih spornih izjava o virusu, bio je izbačen i Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa.

Osnovao je krajem 2021. pokret „Vitezovi reda zmaja“ i najavio njegov izlazak na izbore. Najavljivao je i kandidaturu za predsednika Srbije na prošlim izborima, ali je kasnije podržao listu okupljenu oko Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari