"Zahtevamo da šabačka toplana odmah krene sa toplotnim probama”: POKS Šabac traži da grejna sezona počne 1Foto: K. V. / Danas

“Odluka JKP „Toplana – Šabac“ da odloži početak grejne sezone za 31. oktobar je kontraproduktivna, nepotrebna i direktno će ugroziti standard građana“, kažu u Gradskom odboru Pokreta obnove Kraljevine Srbije Šabac.

Ističu da je zabrinjavajuće da iz preduzeća koje nas je pre samo par dana obavestilo da je sve spremno za grejnu sezonu, zbog preporuke Vlade Srbije koja je, kako kažu, protivna zdravom razumu, bude odložen početak grejne sezone, zbog “uštede” energije.

“Ovom merom ne postiže se željeni cilj. Građani će morati da se dogrevaju koristeći pre svega struju čime se troškovi života građana drastično uvećavaju, a o opterećenju elektroenergetskog sistema, da i ne govorimo”, kaže se u saopštenju POKS-a.

Predlažu da se uštede postižu tako što se iskoreni korupcija, utvrde i kazne odgovori za raspad i katastrofalno stanje EPS-a i otpusti nekoliko desetina hiljada nepotrebnih radnika u elektroenergetskom sistemu.

“Naš predlog je da počnete od onih koji primaju platu u javnim preduzećima, a nikada se nisu pojavili na poslu. A takvih je, prema našim saznanjima, mnogo. Ovako se posledice katastrofalne politike, izbora nesposobnih kadrova, neznanja i korupcije, prevljuju na građane”, ističu u POKS-u.

Upozoravaju da će odgovorni nastaviti da uživaju sve privilegije, dok građani moraju da plate sve njihove, kako kažu, brljotine, neznanje, pražnjenje akumulacija, nameštanje tendera, bahatost i loženje termoelektrana blatom.

“I dok oni koji su sve ovo uradili, nažalost i dalje rade, mi građani moraćemo da platimo grejanje koje smo već platili. Zato pozivamo JKP “Toplanu – Šabac“, da svoju odluku kao štetnu i usmerenu protiv gađana, odmah stavi van snage, da započne toplotne probe i pripremi sistem u najkraćem roku za početak sezone grejanja”, ističu u POKS Šabac.

Zahtevaju da grejna sezona otpočne po pravilima koja važe i koja su, kako kažu, važila svih prethodnih decenija postojanja ovog preduzeća.

“Nadležne organe ove države pozivamo da pod hitno počnu da rade svoj posao i da procesuiraju odgovorne za urušavanje elektroenergetskog sisistema Srbije”, kaže se u saopštenju POKS-a Šabac.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari