Zaječar: Meštanin Grljana kaže da je čuo da je Romima plaćano 2.000 dinara za glas 1Foto: M.S.

Meštanin sela Grljan kod Zaječara V.S. kaže za da je čuo da su pojedinci dobijali 2.000 dinara za glasanje na izborima održanim 3. aprila.

Kako je on kazao za Danas, čuo je da su određeni meštani dobijali 2.000 dinara za glasanje, ali samo određena populacija.

“Ja sam samo čuo da daju po 2.000, ali sam isto čuo da isključivo daju Romima. Neki su i uzeli, ali ja ne mogu da kažem tačno ko”, ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima novac su davali neki Romi iz Zaječara, ali i da je njegova snaja učestvovala u tome.

“Moja snaja je pravila neki spisak, i valjda davala pare. Ja nisam video da li je ona davala novac, ali sam čuo da jeste. Takođe ne znam ko je uzeo”, objašnjava on.

Podsećamo, dok je predsednik udruženja Društva Roma u Zaječaru Miljan Rašić za Danas kazao da nije bilo manipulacije romskim glasovima, odbornik opozicije Miloš Stojadinović je tvrdio da osnovano sumnja da se pokušaj potkupljivanja birača romske populacije dogodio dan uoči izbora u zaječarskom selu Grljan.

Takođe, u subotu 2. aprila, i dopisnik Danasa je zatekao u Sali MZ Grljan, predsednika udruženja Društva Roma iz Zaječara i odbornika SNS-a kako razgovara sa pripadnicima romske zajednice, ali nam je kazao da je ovo sastanak oko organizacije Dana Roma.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari