Zaječar na vodi: Jaka kiša poplavila centralne ulice 1Foto: M.S./Danas

Posle svakog jačeg pljuska u Zaječaru, u centru grada dešava se kolaps. Tako je i bilo ovog puta, kada je više ulica potopljeno.

Jak pljusak koji je trajao desetak minuta, napravio je pravu pometnju u centru Zaječara. Zbog jake kiše slivnici nisu mogli da prime toliku količinu vode, pa su nekih 30-ak minuta Zaječarci gledali potop u centru grada.

Zaječarac S.R. kaže za Danas, da je u centru grada bio pravi potop, i da ljudi nisu mogli da prelaze ulice, dok su vozači imali problema u automobilima da se kreću centralnim ulicama.

“Ovo je pravi potop i kolaps. Užas. Niz ulicu Svetozara Markovića nekih 200 metara nije mogla da se pređe ulica. Kružni tok je takođe bio potopljen. Ovo je katastrofa. Bukvalno kao da je reka išla ulicom”, ističe on.

Zaječar na vodi: Jaka kiša poplavila centralne ulice 2
Foto: M.S./Danas

Pojedini Zaječarci preko društvenih mreža pišu da su poplavljene i ulice van centra grada, i da nije bilo moguće da se priđe pojedinim zgradama.

Odbornik Zaokreta, Uglješa Đuričković, putem društvene mreže fejsbuk postavio je fotografiju poplave uz sledeći komentar:

“Samo za romantičare, koji umeju da cene ovakve trenutke. Predložio bih Turistističkoj organizaciji da u ponudu uvrsti vožnju gondolom ulicama grada, samo da vidimo ko će od većnika da propeva, serenadu. Dobro je da direktori Vodovoda voze nove službene džipove, ne brinite, oni neće da se udave, tako da ima ko da reši problem kanalizacije, ako baš mora, mada ne vidim problem”.

Podsećamo, od rekonstrukcije centra u Zaječaru, gotova svaki put nakon jače kiše dolazi do poplave. Pre par godina čišćeni su slivnici, ali izglada da je potrebno češće to raditi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari