Zaječar: Zbog problema sa grejanjem skraćeni časovi u OŠ "Đura Jakšić" 1Foto: M.S.

Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Zaječaru već mesec dana ima problem sa grejanjem. Časovi su skraćeni, učenici kažu da im je hladno, dok direktor ističe da će od sredine sledeće nedelje kotao biti popravljen, i da časovi trajati 45 minuta.

Već mesec dana, od kada se jedan od dva kotla u ovoj školi u Zaječaru pokvario, grejanje je slabo ili ga gotovo nema. Od početka nedelje učenicima časovi traju 30 minuta.

Direktor OŠ „Đura Jakšić“, kaže za Danas da se pokvario jedan od dva kotla, ali zbog procedure, nisu mogli tako brzo da saniraju kvar.

„Problem sa grejanjem traje punih mesec dana. Mi imamo svoje grejanje, i postoje dva kotla zbog velike površine škole. Jedan se pokvario, iako je star sedam ili osam godina, ali defekt na njemu je bio veliki i bila je potrebna ozbiljna popravka“, objašnjava Saša Vojinović, direktor ove škole.

Prema njegovim rečima oni su kvar prijavili Školskoj upravi, što je njihova zakonska obaveza, sa molbom da skrate časove.

Zaječar: Zbog problema sa grejanjem skraćeni časovi u OŠ "Đura Jakšić" 2
Foto: M.S.

„Nije da nema grejanja, pošto jedan kotao radi, ali on daje temperaturu koja nije dovoljna da u školi bude toplo“, ističe naš sagovornik.

Sa poprvakom se, kako on kaže, kasnilo pošto je bilo potrebno da se ispoštuju sve zakonske procedure.

„Zbog toga smo od utorka skratili časove na 30 minuta i to je zakonski minimum koji mi treba da ispoštujemo. To će trajati do petka ili ponedeljka, videćemo, kada se popravi kotao. Ljudi koji vrše popravku kažu da će do nedelje završiti“, kaže on.

Kako direktor Vojinović objašnjava, najverovatnije skraćene nastave biće i u ponedeljak, ali računaju da će se od utorka sve normalizovati, pošto i nastavnicima ali u učenicima ovo skraćenje nastave ne odgovara.

„Nama je jako bitno da časovi traju 45 minuta, a ne samo 30 kao sada. Imamo i obavezu nadoknade nastave i još mnogo toga. Imamo i nastavnike koji rade u više škola, pa je sada sve poremećeno. Takođe moramo razmišljati i o zdravlju dece, ali i o radnicima škole, pošto je u učionicama i hodnicima hladno“, zaključio je sagovornik Danasa.

Zaječar: Zbog problema sa grejanjem skraćeni časovi u OŠ "Đura Jakšić" 3
Foto: M.S.

Učenike i pomoćne radnike koje smo zatekli u OŠ „Đura Jakšić“ kazali su da im je hladno, manje u učionicama, ali više u hodnicima, i nadaju se da će ovaj problem što pre biti rešen, pošto nije baš prijatno nekoliko sata dnevno sedeti u hladnom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari