Zaječarci se ujedinili da pomognu maloj Jani iz Knjaževca 1Foto: M: S: / Danas

U dvorištu Sabornog hrama Presvete bogorodice u Zaječaru okupili su se umetnici, vernici, članovi Crvenog krsta kao i deca, kako bi pomogli akciju prikupljanja sredstava za lečenje male Jane iz Knjaževca.

Jana Marković iz Knjaževca, već tri godine boluje, a od pre godinu dana lekari su ustanovili epilepsiju, i mutaciju na genu, a pored toga pronađena je cista iznad hipofize, koja je već odstranjena u Turskoj.

Mala Jana je trenutno u Srbiji, čuva je Tamarina sestra, kao i mlađa ćerka. Prema rečima Tamare Petrović, za poboljšanje zdravlja male Jane, posle operacije koja je urađena u Turskoj, potrebno je da primi dve doze matičnih ćelija, koje su već zakazane.

Zaječarci se ujedinili da pomognu maloj Jani iz Knjaževca 2
Foto: M. S. / Danas

“Jedna je zakazana za 20. septembar, a druga za osam dana kasnije – 28. septembra. Između dva cikusa, Jana će biti na ozonskim terapijama i vežbama. 19.000 evra koštaju samo dve doze matičnim ćelijama, uz to 1.800 evra je smeštaj. Do sada je prikupljeno oko 648.000 dinara”, kazala je Tamara Marković.

Vuk Jovanović, sveštenik i sekretar Versko dobrotvornog starateljstva Eparhije Timočke, kaže da su se okupili u “Gostoprimnici”, da podrže akciju prikupljanja pomoći za malu Janu.

Zaječarci se ujedinili da pomognu maloj Jani iz Knjaževca 3
Foto: M. S: / Danas

“Njoj je hitno potrebna terapija matičnim ćelijama. To nije mali novac, tako da smo se udružili sa Crvenim krstom, i umetnicima grada Zaječara, decom, da oslikamo plakate, i skrenemo pažnju Zaječaraca, kakav problem ima mala Jana. Želimo da pošaljemo poruka da je novac hitno potreban”, poručio je Vuk Jovanović.

Doktorka Sanela Radisavljević, saradnik Crvenog krsta, kaže da su se okupili da oslikaju plakate koje će biti postavljene po gradu, gde će se pozvati građane Zaječara da se uključe u akciju za malu Janu.

Zaječarci se ujedinili da pomognu maloj Jani iz Knjaževca 4
Foto: M. S: / Danas

“Potrebno je da se sredstva što pre sakupe jer Jana ima velike mogućnosti za potpuno izlečenje. Ona će na taj način vratiti osmeh porodici i svima nama”, poručila je ona i pozvala građane Srbije da se uključe u akciju za malu Janu.

Dinarski račun za pomoć male Jane je: 160-6000001695565-34 Fondacija Humanost bez granica, svrha uplate – Za janu, SMS 2407.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari