Zaječarski gimnazijalci pobednici regionalnog takmičenja učeničkih kompanija 1Foto: Gimnazija Zaječar

Ekipa OutMark koju čine učenici Gimnazije iz Zaječara osvojila je prvo mesto u jugoistočnoj Srbiji na takmičenju učeničkih kompanija.

Žiri je odlučio da prvo mesto u jugoistočnoj Srbiji dodeli ekipi OutMark, čime je ona nastavila put koji je prošle godine započela ekipa ZaČili.

Gimnazija Zaječar i ove godine se pridružila programu koji sprovode Dostignuća mladih u Srbiji i poslala dve ekipe na takmičenje najboljih učeničkih kompanija.

Ove godine Gimnaziju su predstavljale ekipe Zeus i OutMark.

Zeus ekipu je činilo sedmoro naših učenika: Ognjen Simonović (III4), Marija Dimitrijević, Marija Miletić, Sofija Jovanović, Lejla Čučulj i Petar Radosavljević (II3). Njihova ideja sastojala se u proizvodnji mobilnih žardinjera koje bi istovremeno rešavale problem nedostatka zelenih površina i nudile inovativno mesto za reklamu.

Ekipu OutMark čine: Marija Prvulović, Lenka Jovanović, Dunja Vasiljević, Mina Mihajlović (I3) i Andrea Buković (I1). Učenička kompanija OutMark proizvodi narukvice namenjene avanturistima pružajući im sve što je potrebno za osećaj sigurnosti.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima Mladenu Šljivoviću, nastavniku fizike, i Pavlu Vasilijeviću (III4), člana prošlogodišnje pobedničke ekipe ZaČili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari