Zaječarski izviđači na takmičenju u izviđačkim disciplinama osvojili prva mesta 1Foto: Nebojša Simeonović (privatna arhiva)

Na tradicionalnoj akciji Saveza izviđača Srbije ,,Izviđačke igre Srbije“ izviđači iz Zaječara osvojili prva mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ove godine igre su održane od 21. do 23. juna u Valjevu. Učešće na igama su uzeli odredi izviđača iz Srbije sa oko stotinak učesnika.

Izviđačke igre Srbije su jedinstveno izviđačko takmičenje na nacionalnom nivou i predstavljaju redovnu godišnju proveru stečenih znanja i veština iz pojedinih oblasti rada Saveza izviđača Srbije.

Odred izviđača iz Zaječara su predstavljale dve ekipe i to: muška ekipa starijih izviđača i ženska ekipa mlađih izviđačica.

U veoma jakoj konkurenciji obe ekipe su na takmičenju u izviđačkim disciplinama osvojile prva mesta.

Ovo je još jedno priznanje zaječarskim izviđačima koji svojim radom pokazuju da pripadaju vrhu izviđaštva u Srbiji.

Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ iz Zaječara ima dugu tradiciju, jer je osnovan daleke 1955. godine i kroz njega je prošlo desetine hiljada mladih zaječaraca.

Danas odred broji 150 članova i veoma je interesantan mladima sa svojim sadržajnim programima, boravka u prirodi i učenju izviđačkih veština.

U ovoj 2024. godini godini svakog vikenda se organizuju akcije. U narednom periodu biće organizovani izviđački tabori na Grliškom jezeru i na moru u Crnoj Gori u mestu Zelenika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari