Zaječarski prosvetari održali skup podrške svojim kolegama koji su trpeli nasilje 1Foto: M. S. / Danas

Kao što je i najavljeno, tačno u podne u srednjoškolskom centru u Zaječaru, okupili su se nastavnici Gimnazije, Tehničke, Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole, gde su se, kako su istakli za medije, okupili da iskažu revolt i nezadovoljstvo zbog nasilja koje pojedine njihove kolege trpe od učenika.

Nekoliko desetina prosvetnih radnika, po hladnom i kišovitom vremenu, okupilo se u drvorištu srednjoškolskog centra u Zaječaru tačno u podne.

Prema rečima nastavnice Medicinske škole i predsednice sindikata, Marije Radosavljević, oni takođe osuđuju i vršnjačko nasilje koje je gotovo svakodnevno u školama širom Srbije.

“Članovi sindikata Medicinske škole u Zaječaru najoštrije osuđuju nasilje koje se dogodilo u Trsteniku i pružamo im podršku. Osuđujemo bilo koju vrstu nasilja, bilo verbalnog, bilo drugačijeg, koje se sprovodi nad profesorima. Takođe, osuđujemo i vršnjačko nasilje koje se dešava u školama širom naše zemlje“, poručila je ona okupljenim prosvetarima.

Zaječarski prosvetari održali skup podrške svojim kolegama koji su trpeli nasilje 2
Foto: M. S. / Danas

Ona je poručila “stop nasilju” i kazala da cilj ovog protesta nije samo poboljšanje materijalnog statusa prosvetnih radnika, već su ustali da se bore da se deca, roditelji i nastavnici osećaju bezbednije.

Dejan Nikolić iz Tehničke škole u Zaječaru takođe je istakao da je razlog okupljanja podrška nastavnicima iz Trstenika, kao i skretanje pažnje na što veće nasilje među samim učenicima.

Organizovani skup zaposlenih u obrazovanju „Stop nasilju u školama“  održava se danas u 47 gradova širom Srbije.

Zaječarski prosvetari održali skup podrške svojim kolegama koji su trpeli nasilje 3
Foto: M.S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari