Jedna od najuspešnijih kompanija na ovim prostorima, Naftna industrija Srbije, u narednom periodu podržavaće Teniski savez naše države, a ugovor o saradnji potpisali su predsednik TSS-a Vuk Jeremić i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

NIS je godinama unazad podržavao srpske tenisere, Fed i Dejvis kup reprezentaciju i ima veliku zaslugu u dobrim rezultatima naših igrača, a od juče je i generalni sponzor što znači da će ulagati i u razvoj teniskih škola i kampova, kao i u humanitarne akcije.

– Svima u Teniskom savezu Srbije veliko je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora jer je ovo značajan dan za srpski tenis. NIS je najbolja kompanija u Srbiji i drago nam je što smo baš sa njima ostvarili najznačajniji aranžman u istoriji srpskog tenisa. Ova saradnja je je rezultat promena na bolje i bitno je da smo od prošle godine prevazišli sve ono što je opterećivalo srpski tenis. Više nema podela unutar Saveza i svi smo sada jedna velika porodica, ali je naravno i za to bilo potrebno uložiti veliki napor – izjavio je predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić tokom potpisivanja ugovora.

Takođe, NIS će od sada biti sponzor u organizaciji, školovanju i licenciranju teniskih trenera i sudija, a takođe će i organizovati proslavu povodom 90 godina Teniskog saveza Srbije.

– Tenis je izuzetno atraktivan sport u kome snaga, veština, spremnost i stabilnost pojedinca mogu da dođu do punog izražaja tek ako iza toga stoji veliki trud, zalaganje i energija celog tima, a takođe i društvena podrška. Zato želimo da podržimo i dodatno motivišemo sjajne srpske tenisere koji su se već dokazivali u svetu, ali i generacije koje dolaze da dostignu svoj najviši domet i ostvare najbolje rezultate. Takođe, cilj nam je i da afirmišemo tenis u opštinama i gradovima u kojima NIS posluje i doprinesemo ukupnom kvalitetu mreže teniskih stručnjaka u zemlji. Ponosni smo što ćemo biti deo ovako uspešnog i harmoničnog tima, ali smo i svesni da preuzimamo veliku odgovornost – istakao je generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko.

Podrška TSS-u biće realizovana kroz program „Energija sporta“, koji NIS sprovodi kao deo strategije društveno odgovornog poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari