Žalbe na odluku o doktoratu do 11. novembra

Ostavite komentar


  1. Sram vas bilo. Sramite se vaše profesije, vaših diploma, vaše etike i vašeg morala. Sramite se vaše mladosti. Sramite se pred vašom decom, jer će vas ona pročitati i prezreti. Od čega vi pravite rašomonijadu tolike godine? Šta vi hoćete ali ne smete da kažete, već sve vreme držite vodu u ustima? Šta vi to krijete od sebe, ne od nas? Mi znamo. A vi? Znate i vi. I zato, sram vas bilo.

    1. Da je bilo časti, morala i pameti ne bi se dogodilo ,,paljenje,, javnosti na ne dokazanu tvrdnju jednog dr.profesora preko tvita i lansiranje iste u medije od strane akademika i opozicije, da je doktorat nekoga iz vlasti pod sunmnjom, već bi se to rešilo u institucijama Univerziteta ili sudski. Ali, to i nije bio njihov cilj, već pravljenje pometnje i nezadovoljstva kod gradjana time što ce spinovati ovaj slučaj godinama.

  2. Predlažem da zahtevate od svih koji ulože žalbu na odluku o doktoratu da prilože svoje naučne radove citirane u svetskim naučnim časopisima kao dokaz da su se proteklih godina bavili naukom, te tako doprineli ugledu i podizanju indeksa BU na Šangajskoj listi. U suprotnom, znaćemo da su uzalud trošili naš novac!

    1. Tako je! Samo bih dodao ovo retoričko pitanje: zašto li je BU pao za 500mesta na Šangajskoj listi , a ima toliko dr.profesora, naucnika, akademika…

      1. Ako cemo realno, sigurno nije pao zbog Malog i slicnih, postoje jasni kriterijumi za to. Uostalom, kakva je to lista gde zbog jednog matematicara padne univerzitet za vise od 100 mesta.. Generalno je pitanje koliko tek ima anonimusa sa takvim diplomama na BU kad bi se stvarno ispitivalo, moze da se zamisli samo.. Fakultet koji posle 5 godina ne ospori doktorat, sta dalje ima da se kaze..

    2. A u kom svojstvu Vi bilo šta predlažete? Zato smo i dospeli ovde gde smo jer su svi stručni za sve i jer se svi osećaju pozvanim da predlažu svašta.

  3. Ne morate vi nista. Niti od vas iko vise ocekuje da nesto uradite. Srbija je odavno na kolenima. Na izdisaju. .Umire. Hvala vam na vasem doprinosu. Mozete biti ponosni.

    1. Čudim se pojedinim komentarima. Od g-dina Malija očekivati dostojanstvo je iluzorno. On je ostavio pisani trag o svojim dometima. Za osudu je „tišina“ u akademskoj zajednici i nečinjenje rektorke koja bi i da sačuva ugled i da ne preduzme ništa!

    2. djole, koristi slovo đ, imaš na tastaturi, ako si ti na kolenima, ja nisam, olako uzimaš Srbiju u usta

  4. Na jednoj konferenciji u Washingtonu na kojoj je učestvovao bivši pomoćnik ministra nauke za osnovna istraživanja gospodin „T“
    na pitanje pristunih iz srpske dijaspore da li je tačno da je gospodin „M“
    plagirao svoj Ph.D., gospodin „T“ je kao iz topa odgovorio prisutnima:
    „Ma dajte molim vas, kakav bre plagijat! Znam čoveka koji je napisao disertaciju…“

  5. Ocekujem da g.Mali prizna nedelo, upre prstom u Vucica i podnese ostavku. Pozdrav. Ero sa onoga sveta.

  6. Ma nema tu nikakve politike, ako znate Engleski procitajte original, uporedite sa Malim, ne morate biti ekonomista, ocigledan plagijat, bukvalan prevod bez smisla…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.