Zaplenjen motorni čamac Milana Radoičića u objektu u vlasništvu opštine u Zvečanu 1Foto: RTK /arhiva

Pripadnici Kosovske policije zaplenili su danas u Zvečanu motorni čamac u vlasništvu bivšeg potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

„Mi smo danas dobili informaciju da se u Zvečanu nalazi motorni čamac koji pripada Milanu Radoičiću, mi smo zatim otišli tamo, pronašli čamac i potom ga oduzeli“, precizirao je Eljšani, prenosi Kossev.

Čamac se nalazio u objektu koja je u vlasništvu opštine, dodao je.

Eljšani, međutim, nije mogao da iznese druge detalje o lokaciji, odnosno da precizira da li je reč o objektu lokalne samouprave pri kosovskom ili srpskom sistemu i gde se tačno nalazi.

Naglasio je da osim čamca, ništa drugo nije pronađeno.

Plovno vozilo je konfiskovano po nalogu tužioca, a tek će se videti kako će situacija dalje da se odvija.

Kosovska policija je krajem septembra meseca zaplenila i vilu Milana Radoičića na jezeru Gazivode, dok je ujedno vršila pretres njegove imovine u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je ujedno zaplenjeno više vozila i drugih predmeta.

Ove akcije protiv Radoičića preduzete su svega nekoliko dana nakon sukoba oružane grupe Srba i Kosovske policije u Banjskoj, odnosno dešavanja za koja je Radoičić u međuvremenu preuzeo odgovornost, te saopštio da napušta Srpsku listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari