Zaplenjena ronilačka oprema 1Zaplenjena ronilačka oprema Foto: Fonet/Uprava carina

Uprava carina saopštila je danas da su carinici, na ulazu graničnog prelaza Vatin, zaplenili 17 delova ronilačke opreme vrednosti veće od 5.500 američkih dolara.

Prekršaj je otkriven 19. aprila prilikom kontrole kombija pančevačkih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio srpski državljanin (49).

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, putnik se izjasnio da nema ništa.

Pregledom kombija, carinski službenici su na podu, između vozačevog i suvozačevog sedišta, primetili dva crna ranca i jednu torbu.

Kada su ih otvorili, u njima su pronašli 17 instrumenata, delova ronilačke opreme marke „Mares“.

Reč je o 12 ronilačkih kompjutera, važnom instrumentu koji služi za proračunavanje stvarne dubine i vremena ronjenja, četiri manometra, čija je namena očitavanje količine vazduha u ronilačkoj boci, kao i o skuba dajving regulatoru, jednom od najvažnijih elemenata ronilačke opreme koji omogućava udisanje komprimovanog vazduha iz boce, te od njegovog kvaliteta i ispravnosti zavisi lakoća disanja, a ujedno i sama sigurnost svakog zarona.

Zaplenjena ronilačka oprema čija je vrednost procenjena je na iznos veći od 5.500 američkih dolara, privremeno je smeštena u carinarnici Vršac do okončanja prekršajnog postupka, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari