Istražni sudija Okružnog suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana Dašnimu M. (26) iz Preševa, zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio, držao i prodavao marihuanu, saopštila je danas vranjska policija.

Kako se navodi u saopštenju, istovremeno je zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksploziv, istražni sudija Opštinskog suda u Preševu odredio je pritvor do 30 dana ocu Dašnima M., Osmanu M. (62).

Policija je na njivi pored porodične kuće Dašminovog oca u selu Stanevce pronašla oko 104 kilograma marihuane. Indijsku konoplju zasadili su, kako se navodi u saopštenju, Dašnim M. i Bursamedin V. (23) iz Preševa, koji se nalazi u bekstvu i za kojim policija traga. Pretresom kuće Osmana M. policija je pronašla tri ručne bombe, 23 metaka za automatsku pušku, jedan metak za lovački karabin i četiri patrone za lovačku pušku.

Prema tvrdnji albanskih izvora Danasa, poslednjih dana pojačana je i policijska kontrola na regionalnim putnim pravcima Bujanovac – Lučane – Končulj na administrativnoj liniji sa KiM. Na putu prema Gnjilanu stvaraju se kolone duge i po nekoliko kilometara, jer Albanci koji zbog godišnjih odmora dolaze iz zemalja EU na Kosovo koriste taj putni pravac. Na prolazu prema Kosovu na kontrolnom punktu Končulj čeka se i po nekoliko sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari