Zaposleno 687 policajaca (FOTO) 1Foto: FoNet/Aleksandar Lavajković

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas na promociji 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku da oko 42.000 ljudi u sistemu MUP radi da Srbija bude mirna, stabilna i bezbedna.

On je policajcima koji su danas dobili ugovore o radu poručio da borba protiv kriminala nije jedna bitka već stalna borba, bez koje nema investicija i jake ekonomije.

Dodao je da je danas primljeno 687 policajaca, od kojih je 145 žena i da će u ponedeljak obuku početi 423 polaznika Centra.

Stefanović je istakao da su policajci lestvicu postavili visoko, da je ove godine uhapšeno 110 pripadnika kriminalnih grupa, smanjena je stopa kriminaliteta, „kriminalci ne šetaju slobodno ulicama Srbije“ i „vladavina prava nije fraza“. On je policajce pozvao da budu požrtvovani, oličenje morala i uvek na usluzi građanima.

Na promociji su dodeljene i nagrade za najbolji uspeh tokom obuke, a jedna od najboljih Marija Filipović istakla je da će njene kolege stupajući na policijsku dužnost pošteno i časno služiti Srbiji i svim njenin građanima.

Promociji su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, direktor BIA Bratislav Gašić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i drugi ministri. Policajci su izveli defile i pokazali veštine naučene u Centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari