Ginekolog iz „Narodnog fronta“ o zaštiti od akušerskog nasilja: Kome se obratiti i ko sme da prisustvuje porođaju?

Ostavite komentar


  1. Obratiće se institucijama sistema koje će, kao i uvek, temeljno utvrditi da je sve bilo po pravilima i protokolu 😀 Inspekcija će detaljno pregledati dokumentaciju i utvrditi da tu nigde ne piše da se osoblje dralo na ženu koja se porađa, da su je nazivali svakako, te da su komentarisali da joj je „bilo lepo kad ga je pravila“ (što se prilično pravilno ponavlja u svedočenjima žena, a ne znam šta uraditi sa osobom kojoj padne na pamet da tako nešto izjavi). Inspekcija će takođe saslušati osoblje, koje će redom izjaviti da je sve bilo divno, te da su trudnici najmilije tepali i bili stručni i od koristi, takoreći radili svoj posao i ponašali se kao ljudska bića.

    A jel mogao novinar da pita uvaženog lekara kako to da su ove horor priče svakodnevne, a da nekako i one koje stignu do inspekcije uvek imaju epilog koji je pozitivan po zdravstvene radnike? Ništa suočavanje sa suprotnim informacijama? Ništa provere statistike broja žalbi i njihovog ishoda? Istraživačko novinarstvo na delu?

  2. Овај лекар замазује очи. Пријављивање руководству клинике треба вршити формално али треба писмено поднети пријаву неком телу које лекари треба да оснују најбоље у оквиру Српског лекарског друштва

  3. O kakvim procedurama govoriš?! Svaka istraga se završi rečima: Osoblje je uradilo sve po protokolu i nije prekršilo zakon. Uvek je žrtva kriva…

  4. Dr Perović je zaboravio da kaže da je Narodni front, najčešće navođen kao bolnica koja je bila pionir u krađi beba po Srbiji.

  5. Nema pomoći od prijavljivanja direktoru bolnica,i lekarskoj komori ili zdrvstvenoj inspekciji!Vrana vrani oči ne vadi!Svi oni će reći sve je rađeno po pravilima!Samo sve objaviti javno da bi reagovala javnost da bi se institucije razbudile !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.