Zaštitnik građana kontroliše Ministarstvo prosvete i Petnicu zbog navoda o seksualnom zlostavljanju 1Zaštitnik građana Zoran Pašalić Foto: Beta/Milan Obradović

Zaštitnik građana pokrenuo je postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Istraživačke stanice Petnica, povodom navoda o seksualnom zlostavljanju u toj ustanovi.

Kako je saopšteno resorno ministarstvo treba u roku od 15 dana da izvesti zaštitnika gradjana da li je do sada imalo saznanja o prijavama za seksualno zlostavljanje polaznica seminara u „Petnici“ i na koji način je po njima postupalo.

U istom roku zaštitnika građana iz Istraživačke stanice Petnica moraju da obaveste da li je uprava te ustanove imala saznanja o slučajevima seksualnog zlostavljanja i postupanja zaposlenog u „Petnici“, i na koji način je ustanova reagovala u svakom od prijavljenih slučajeva.

„Zaštitnika građana uprava ‘Petnice’ treba da obavesti da li ova obrazovna ustanova ima formiran tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i da li se u slučaju saznanja za nasilje u ustanovi primenjuje Pravilnik o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Zaštitnik građana kontroliše Ministarstvo prosvete i Petnicu zbog navoda o seksualnom zlostavljanju”

  1. Kakva prosvetna ustanova, Petnica je udruženje gradjana. Da li ovaj zastitnik moze makar da proveri koga kontroliše?!?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.