Zaštitnik građana: MUP ukinuo zabranu otuđenja novih vozila 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ukunulo je zabranu otuđenja novih vozila, u trajanju od 60 dana, koja su kupljena od ovlašćenih distributera u Srbiji, saopštio je danas Zaštitnik građana.

Zaštitnik građana je, kako je navedeno, po sopstvenoj inicijativi, posle saznanja dobijenih od građana da MUP kupcima novih vozila zabranjuje otuđenje na 60 dana od dana kupovine, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a.

„MUP navodi da je Uprava kriminalističke policije obavestila Upravu za upravne poslove da sa aspekta nadležnosti te uprave ne postoje smetnje da se za nova motorna i priključna vozila, kupljena od distributera u Srbiji, nakon podnošenja zahteva za registraciju, u saobraćajnu dozvolu ne upisuje zabrana otuđenja vozila u trajanju od 60 dana i da vlasnici tih vozila ne potpisuju izjavu na obrascu INT 1“, naveo je Zaštitnik građana odgovor koji je dobio od MUP-a.

Kako je još navedeno, „za sva ostala nova i korišćena motorna vozila uvezena iz inostranstva, u postupku registracije vrši se provera činjenice da li su kradena u inostranstvu, na način i po postupku utvrđenim Uputstvom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari