Zašto je RTS ubacio zamrznuti kadar Vučića u živi prenos?

U živom programu iz Pariza

Ostavite komentar


  1. Niste morali da pitate nista Krstica. Njegov legitimitet je manji od nule. A mozda idete na to da je sve suprotno od onoga sto Krle kaze 🙂

  2. Ako su vec nekoga ubacivali, trebali su ubaciti Kralja Petra i prestolonaslednika Aleksandra.

    1. …te Gavrila Principa…? Nego,ne pokisnu Vucic,ko onomad na Parade vojne u Beogradu…Stize kisobran-OTAN…

  3. Tradicija odavno postoji od dogadjanja naroda-jogurt revolucija preko proteta protiv SM cuvenih falsifikata Racak Panda do smetova u Vojvodini spontanim okupljanjima naroda po raznim krajevima i gradovima Srbije preko UN parodije i sad Pariske jeseni poBEDNIKA .Ziv je Sloba iako kisa lije nebojte se Srbi Alek nece da vas bije

  4. Nije uposte tesko staviti pokrivalicu – sliku i pustiti ispod audio.
    Licno sam gledao prenos na Francuskoj televiziji, i toga naravno nije bilo.
    Krstic bi mogao da prestane da izigrava strucnjaka koji nije, i da spinovanje ostavi za sebe.

  5. Auuuuuuuu, kakva manipulacija i kakav diletantizam (morao sam da pogledam). Pa mogli su da ubace kadar od 3-4 sek. a ne zamrznutu sliku. Doduše, ovako je očiglednija zabezeknutost Vučića onim što mu se desilo.

  6. RTS se često kritikuje od Vučića i njegovih stranačkih prijatelja, da je po njima naklonjen opoziciji, posebno se potencira direktor tzv “ žuti Biljke“.
    Pitam se šta bi po njima trebao činiti, pa da bude profesionalac?
    Očigledno da je po njima model profesionalne televizije: Pink i Studio B, a niko nema stida za takve tvrdnje.

  7. Malo objasnjenja oko tehnickih detalja. Francuska televizija je obezbjedjivala medjunarodnu sliku i ton ( International picture and sound) i dostavljala svima koji su obezbjedili i platili veze. Zajedno slika i ton se zovu medjunarodni signal ( Iternational Feed) Krajnji korisnici ga u pravilu emituje uzivo sa lokalnim komentatorom, snimaju i daju poslije ili se uzimaju inserti iz njega. Nisam vidio ni cuo za 34 godine rada nu RTV( 17 u Jugoslaviji , 17 u Canadi a i po svijetu) da neko uredjuje ( edituje) signal na takav nacin. To je tada bilo nezamislivo u citavanom svijetu. Ako neka TV zeli da nesto posebno istakne onda placa signal koji zeli i snima sta zeli na dogadjaju, uobiacajeno prije i poslije medjunardonog prenosa. To se zove individualni signal (unilateral feed) i jako je skup, kao sto se moze predpostaviti. RTS, je po meni zeljela da uradi nesto sto su smatrali obavezom i ustedi. Hvala uz izvinjenje na duzini.

  8. Nije prvi put da prodaju fore sa berlinskog zida/snimak sa obale Miljacke/
    sedi dežurni -požarni u studiju i komanduje,Bujke samo prima platu.

  9. Mislim da je onaj general iza Vucica Fransoa Lekointre, koji je kao kapetan predvodio poslednji francuski juris na bajonet, 27.V.1995. To je bilo nakon sto su Mladicevi „junaci“ na prevaru zarobili francuske mirovnjake na mostu, tako sto su se prerusili u francuske uniforme — sto je inace strogo zabranjeno medjunarodnim ratnim pravom. Tri Francucuza su poginuli i 4 vojnika VRS, a ostali se razbezali. To u Francuskoj sigurno ima vise odjeka nego nekakvo srpsko junastvo od pre 100 godina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.