Zašto (ne) volim Danas?

U godini kada proslavljamo 20. rođendan, pozivano čitaoce da nam pišu na temu:

Ostavite komentar


  1. Otkacite botovske komentare, ne objavljujte ih, i nista drugo ne menjajte
    Pozdrav iz Svedske

  2. Jos malo ovakvih stampanih medija, a da se nisu nekom priklonili i da mogu da kritikuju i vlast i opoziciju…ako ne rade kako bi trebalo i po zakonu i po deugim etickim normama…

  3. Nije los ““““Danas““““,samo imam jedno pitanje za Coraxa!..je li Obama zaslusio Nobela,slabo ga nesto crta?

  4. Користите у објављивању текстова и равноправно писмо – ЋИРИЛИЦУ

  5. Zašto vas (ne) volim? Prvo vi ste pismen i ozbiljan dnevni list, osim što vam ne ide matematika oko julijanskog i gregorijanskog kalendara. Dakle, jedini pored "Politike". To cenim. Ono što mi se ne dopada (ali to jeste stvar slobode) je što "forsirate" neprogresivne ideje kao progresivne. Naime, imam utisak da verujete da postoje u osnovi dva pogleda na politiku, Ćosićevski i Konstantinovićevski. Naravno u toj podeli Konstantinovićevski pogled na svet je progresivan, iako je suštinski antiliberalana i nedemokratski stav, gotovo rasistički. Tužno je da čak i vaši mlađi saradnici ne vide ništa van te dve promašene, intelektualno oskudne i nedemokratske vizije Srbije. Zaista, da li je u ovoj zemlji "Filosofija planake" vrhunac intelektualne misli ili vikend izdanje može više od reciklaže te knjige? Konačno, Jugoslavija nije nastala sa AVNOJ-em i više ne postoji. Zaista unutrašnja i spoljna politika ne mora da se posmatra kao da i dalje postoji 8 diktatura proleterijata.

  6. Kad čitam Danas ima osećaj da živim u civilizovanom društvu, sa jasnim sistemom vrednosti i univerzalno prihvaćenim socijalnim i kulturooškim standardima. Danas služi čitaocima, daje informacije koje su od značaja za nas građane, nije informativna služba moćnih tajkuna i političara. I što je još bitnije, sve što je napisano istinito je. Nema laži, ili kako je sada moderno reći "alternativnih fakata". Divim se i zahalan sam grupi visoko etičnih profesionalaca, novinara Danas što su 2 decenije jedna od retkih bastiona i oaza civilizacije u Srbiji.

  7. Civilizovano. Pismeno. Istrazivacko. Progresivno novinarstvo. To je za mene bila "Naša Borba" a sada je "Danas". S tim da se se ponekad sa nekim stvarima ne slazem. Ali sam se vise puta uverio da sam uz pomoć "Danasa" bio i stojim na pravoj strani!
    Onih 4 postulata ne vaze za Coraxa koji pokazuje ogromno neznanje ili odsutnost realnosti u kojoj zivimo. Na zalost!

  8. Svidja mi se sto pisete o svemu sto ne valja u vlasti. Ne svidja mi se sto ste o identicnim i/ili slicnim stvarima cutali za vreme Borisa Tadica. Da ste to radili, i drugi naravno, ovakvi nikad ne bi bili gore. Sta bi Danas pisao protekle nedelje da su svojevremeno DS i SNS napravili "veliku koaliciju" i da je ona jos uvek na vlasti, sa istim ovakvim radom i ponasanjem? Verovatno isto sto i svojevremeno o Vuku Jeremicu ili seci platana, balvanima na Kosovu, … – nista, ili blizu tome. To znaci da kad se na vlasti nalazi neko "nas" ili se bar tako predstavlja, kad su fondovi dostupni, na Danas i , da ne bude zabune, na bilo koga koji ume kriticki da misli u Srbiji vise ne moze da se racuna.

  9. Zato sto raskrinkava kriminal i korupciju. Evo samo clanak o sudiji Alagić u danasnjem broju vredi vise nego sve sto su u poslednjih 10 godina objavile sve kvazinovine zajedno.

    Svaka cast!

  10. Srecan vam dvadeseti rodjendan sa zeljom da i dalje budete svoi da i dalje pisete ono sto je istina koja je jedina primijecena u vasem cijenjenom list Molim vas da u ovom trenutku sudbonosnom po Crnu Goru budete uz nas objavljujuci vise tekstova o napadima cetnickih jurisnika iz Srbije koisu nasli pogodno tle i drstvo onih koi u Crnoj Gori vuku Crnu Goru unazad Jos jedanput sreco mojoj novini Danas pozdrav iz Sydney

  11. Svidja mi se sto su vam tekstovi u pravilu kvalitetno napisani i niste podlegli tendenciji da se pretvorite u zutu stampu, koja je na zalost sveprisutna na ovim prostorima. Jos uvijek nemate naslove poput "Evo kako je… " ili "Procitajte zasto…".
    Bilo bi lijepo da odgovorite na emailove koje vam salju citaoci. Znam da moze biti zamorno, ali to spada u kulturu komuniciranja.
    Pozdrav sa Novog Zelanda!

  12. Vi ste jedan od najboljih listova,Ne slažem se sa kolegom koji reče da ne objavljujete botovske komentare.Pa i oni, tj botovi imaju pravu da se izjasne.

  13. Zato što ste pismeni, zato što obradjujete teme na način bolji od konkurencije… Zato što predstavljate nešto u šta je bilo lepo verovati. Srećan rođendan, tiražni bili!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.