Zašto VSS nema primedbi na nacrt Akcionog plana za Poglavlje 23?

Sudija Apelacionog suda u Novom Sadu i član Visokog saveta sudstva

Ostavite komentar


  1. Čestitka za članak i kamo sreće da Srbija ima mnogo više ovakvih sudija.

  2. Svaka cast i postovanje sudiji Savi Djurdjicu na javno napisanom misljenju . Na zalost mali broj strucnjaka napise svoje stavove i gledista odtedjenih situacija u pravosudju i onda se napravi slika koja jeste da je sve pod velom tajne ili da niko ne sme da iznese zapazanja koja se ticu svih gradjana a pogotovo pravnih strucnjaka …

  3. Poštovani kolega Savo,
    U celosti podržavam Vašu principijelnu borbu za poštovanje Ustava i prava na slobodnu kritičku reč.Takođe podržavam Vaš stav i argumente koji se odnose na izostanak primedbi VSS na nacrt Akcionog plana za Poglavlje 23.
    Visoki savet sudstva je de jure nazavisan i samostalan organ koji garantuje i obezbeđuje nezavisnost i samostalnost sudova i sudija.Ali de vakto VSS se nalazi u podređenom položaju u odnosu na zakonodavnu i izvršnu vlast, iako većinu članova čine sudije.
    Predsednici sudova (čast izuzecima) pa i predsednik VKS su de fakto produžena ruka zakonodavne i izvršne vlasti.
    Srpske sudije,na na prvom mestu su dužne da se bore svuda i na svakom mestu za poštovanje Ustava i zakona.Na to ih uosatalom obavezuje zakletva predviđena odredbama člana 54.Zakona o sudijama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.