Komesarijat za izbeglice saopštio je da je preduzeo sve neophodne mere za zatvaranje centra „Kasarna“ koji se nalazi u opštini Petrovac na Mlavi. Zatvaranje centra obavlja se u skladu sa Nacionalnom strategijom za rešavanje pitanja izbeglih i interno raseljenih, u kojoj je kao prioritet označeno zatvaranje kolektivnih centara na teritoriji Republike Srbije. Radi obezbeđivanja stambenog rešenja, izgrađen je objekat namenjen socijalnom stanovanju i odabranim korisnicima kolektivnog centra „Kasarna“ dodeljeni su stanovi u tom objektu.

Od sedam porodica koje prema rang listi nisu ostvarile pravo na korišćenje tih stanova, tri porodice su dobile građevinski materijal namenjen završetku započetog stambenog objekta, ali su one i dalje, samoinicijativno, nastavile da borave u kolektivnom centru. Preostale četiri porodice nisu se opredelile ni za jedan od ponuđenih programa – preseljenje u drugi kolektivni centar, otkup domaćinstava sa okućnicom i program dodele jednokratne robno-novčane pomoći.

Komesarijat za izbeglice je 10. decembra 2009. godine obavestio korisnike centra „Kasarna“ i predstavnike opštine Petrovac na Mlavi da zaključno sa tim datumom prekida da snosi troškove boravka ovih porodica.

Pored ovih sedam porodica, u prostorijama kolektivnog centra boravi još 15 socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Petrovac na Mlavi, koje nisu u nadležnosti Komesarijata za izbeglice, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari