Zatvaranje ruskih vrata

U svrhu testiranja dubine zapadne podrške Vučiću otvaranje pitanja vlasništva nad Trepčom savršeno odgovara - ovde nema nacionalne mitologije nego samo svojine koliko god da su jake konotacije iz bliže prošlosti, kojima se zazivaju sećanja na mitinge podrške Slobodanu Miloševiću, štrajk albanskih rudara i hapšenje Azema Vlasija
Trepča ili kopernikanski obrt u srpskoj politici

Ostavite komentar


  1. Beograd – bez ““pejsmekera““ bi teško kucalo. Možda bi i stalo. Veberovski kapitalizam je moguć samo u ““““globalističkom centru““““ – Beogradu. Centralizovana neokolonijalna unutrašnjost nema neke veće šanse za ravnomeran i održiv razvoj.

  2. Srbija nikada neće nikome zatvoriti vrata, već će raditi na tome da ojačaju saradnju sa Kinom, Rusijom, SAD i EU. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i radi na tome da građani Srbije žive bolje.

  3. dugo godina sam direktno ili neposredni ucesnik ovog srpskog ludila,ono cega se plasim ,bojim se da se brzo moze desit i da ogromna vecina pocne da misli zelucem,tada ona povlascena manjina ima da proklinje dan kad se rodila,znate retko koja moja prognoza se nije ostvarila,ja pripadam vecini!!!!!!

  4. Verujem da su sve partije u vladi kategorične u svom stavu da ova Vlada nikada neće uvoditi sankcije Rusiji.

  5. Nasa povezanost sa Rusijom je pre svega sto smo i mi i oni jedan narod, i ta vrata nikako ne mogu da se zatvore.

  6. Pitanje za Hedonu. Da li ti je ukusan sendvic i da li zaista verujes u tu glupost koju si napisala ili napisao

  7. Nemam nameru da komentarisem ovo pisanije ,reci cu samo kada se budete svi vi sitni pisarcici okrenuli i danima komentarisali zutu vladavinu ,daleko im lepa kuca ,posle toga cu ovo komentarisati.

  8. Ne razumem zasto bi Rusiji ili bilo kome zavarali vrata? Koliko znam stalno pricaju da imamo vrata i na istoku i na zapadu, ne znam otkud sad ovakav tekst.

  9. Da li se vi bavite necim u zivotu, ili je vasposao pisanje hvalospeva o "premijeru koji voli srbiju, i radi za dobrobit gradjana"po svim portalima?I koliko vas placaju za tako visokouman posao?

  10. Nema ništa od toga, niti ima uslova niti to sebi sme da dozvoli Rusijaa, ovo je samo nečija konstrukcija, ambasador je rekao da nikada nije dogovorena poseta Medvedeva i da nije ni otkazivana i još se datum dogovara.

  11. Rusija to neće učiniti, ne zbog Srbije već zbog svojih interesa, priča je zanimljiva ali nerealna.

  12. Uvek smo imali podršku Rusije, ne vidim zašto i dalje ne bi smo imali njihovu podršku.

  13. Lično mislim da ništa od ovoga što se piše nije istina, ne vidim zašto bi nam Rusija zatvorila vrata.

  14. Mi jednostavno moramo da saradjujemo i sa istokom i sa zapadom i drago mi je da su naprednjaci to shvatili. Moramo iskoriscavati situaciju i profitirati iz istih.

  15. Na vetrometini smo svetskih desavanja vec milioniti put i moramo da guramo vojnu neutralnost i saradjujemo sa svima.

  16. ..Rusija mozda i nece ali ce se vrata zatvoriti sama od sebe..ta drzava nije sposobna da resi ni svoje probleme a pogotovu probleme Srbije..Nikada nam nisu bili pravi prijatelji pa nece ni sada, usput, trebalo bi da smo stotinu puta oprezniji u poslovanju sa Rusijom jer su njeni apetiti na globalnom planu jako veliki..nestali bi smo za cas..

  17. Mozda neki "navijaju" da odnosi Srbije i Rusije zahlade i da se potpuno okrenemo Zapadu, ali do toga nece doci. Savrseno se odrzava ravnoteza u odnosima.

  18. Aleksandar Vucic vodi takvu politiku da Srbija nikada nece nikome zatvoriti vrata, vec ce raditi na tome da ojacaju saradnju sa Kinom, Rusijom, SAD i EU. Srbija ima vladu koja vodi svoj narod i drzavu i radi na tome da gradjanima Srbije obezbede da sto bolje zive.

  19. Zar je moguce da je za generalnog konzula u St.Peterburgu postavljen stranac – Rus pa jos tajkun? Strance postavljaju na takva mesta samo tzv. banana drzave i jos nikad tako nesto nisam cuo za Srbiju da im stranaca u diplomatiji! Na zdravlje nam strucnost na diplomatskom planu a vodi ga ministar Dacic(SPS)!

  20. Svaku izjavu premijera Vučića kada objavi naše "slobodno" novinarstvo čitaoci ih prate i aktivno kometarišu. Tu su, nema sumnje, botovi najaktivniji. Istina je, da je kod nas veća aktivnost botove krenula sa izborom vlasti SNS-a. Jasno mi je, botove koriste i u drugi "demokratski" a najviše nedemokratski režimi kako kod nas tako i u Rusiji, SAD, Nemačkoj…zar ne? Vešto ubačene i usmereni komentari najviše utiču na veliki broj "slabo" obaveštenih a izabranoj stranci odanih i aktivnih glasača. Jer kad se dobro izanalizira, sve je u društvenom životu povezano. Lična korist, stranačko zapošljavanje, privilegije, ubrzana uzlazna karijera, materjalno bogaćenje "malih i velikih" bogataša/gazda/tajkuna pa sve tako dok se "…….. ne sete" odnosno dok dobro sebi ne razjasne novonastalu situaciju, jedni će lakše da žive i da se bogate a drugi će da čekaju novo "pravednije" državno uređenje.

  21. Ruska vrata se nikad neće zatvoriti Srbiji, ali se očigledno zatvaraju dvojcu bez kormilara Nikolic-Vucic.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.