Zavetnici: Dečji bazen u Užicu oštećen samo jedan dan posle rekonstrukcije 1Dečji bazen u Užicu/ Foto: Privatna arhiva

Odbor Srpske stranke Zavetnici u Užicu je saopštio da očekuje od Miloša Milivojevića, koji je od jula ove godine v.d. direktra JP Užice razvoj, da podnese ostavku zbog oštećenja dečjeg bazena na užičkoj plaži.

„Ipak, znajući manire aktuelne vlasti, niko neće biti odgovoran i jedini oštećeni biće građani Užica i gradski budžet“, poručuju Zavetnici.

Pred kraj rekonstrukcije, kako je Danas pisao, popucalo je dno bazena, koji se nalazi u neposrednoj blizini reke Đetinje.

To se, kako je Milivojević objasnio, dogodilo tokom jučerašnjeg podizanja ustava na brani reke, prilikom redovnog pražnjenja vode iz kupališta na gradskoj plaži.

„Da li je moguće“, pitaju se Zavetnicim, „da dečiji bazen na gradskoj plaži, čija rekonstrukcija je koštala čitavih 38,5 miliona dinara, nije mogao da izdži jedan dan nakon završetka radova?“

„Kada je direktor Užice razvoja, saopštio da će bazen na plaži konačno biti završen za nekoliko dana, bio je to poseban dan u Užicu. To je značilo da će naš „Skadar na Bojani“ biti završen i da će naša deca konačno moći da gledaju u završen bazen, pošto ove godine u njemu neće moći da se kupaju. Tačnije, moći će u njemu da se klizaju, kada padne sneg“, navode u saopštenju Zavetnici.

Poučeni prethodnim iskustvima, pitaju se, „da li će početi da otpadaju pločice kada se bazen napuni vodom, ili će, ne daj Bože, bazen početi da tone“.

„Strah je opravdan, jer svaki sportski objekat koji je napravljen za vreme aktuelne vlasti imao je neki nedostatak – od hale u Krčagovu, koja ne ispunjava standarde, do sportske sale u Sevojnu, koja nema upotrebnu dozvolu“, ističu Zavetnici i dodaju da je „probijanje rokova za završetak projekata u gradu postao standard“.

Hoće li Užičani platiti štetu?

„Naš nesrećni bazen nije čak ni držao vodu dok majstori odu, a već treba očekivati da će građane Užica ovo oštećenje koštati i povećati iznos rekonstrukcije bazena na, bar,  50 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari