Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, posle višegodišnjeg neulaganja i zanemarivanja prostora za igru dece i sportskih aktivnosti mladih, ovih dana završava se velika akcija obnove i sanacije dečijih igrališta i sportskih terena u međublokovskim prostorima.

Na ukupno devet lokacija u gradu – ugao Cara Lazara i Fruškogorske, Podgorička, Miloša Crnjanskog, Bulevar oslobođenja 155, Mileve Marić 64, Nadežde Petrović, Stevana Mokranjca, Felegi Tivadora i Partizanskih baza – završena je sanacija i rekonstrukcija rekvizita na sportskim terenima i dečijim igralištima.

– U okviru rekonstrukcije sprava za igru dece zamenjene su klackalice i ljuljaške na mestima gde je to bilo potrebno. Ofarbane su penjalice i ostali rekviziti, zamenjen je pesak u delovima igrališta za najmlađe. Takođe, ofarbani su ili postavljeni novi držači koševa na sportskim terenima. Osim sanacije i rekonstrukcije sprava i rekvizita na terenima, zamenjene su i popravljene klupe – kaže Vesna Forkapić iz Službe održavanja u Javnom preduzeću Zavod za izgradnju grada.

Na dve lokacije, u ulicama Turgenjevoj i Dragiše Brašovana, radovi su u toku.

Za radove je zaduženo JKP „Lisje“, a vrednost posla je oko dva miliona dinara. Nakon ovih radova na svim lokacijama će uslediti sanacija podloga, asfaltiranje i obeležavanje terena, što će u narednim danima obaviti radnici JKP „Put“.

Kako kažu u ZIG-u, ovim aktivnostima se ne završava započeta akcija, jer u gradu ima još dosta zapuštenih i devastiranih prostora za okupljanje dece i mladih, zbog čega će se i dalje, dinamikom koju određuju raspoloživa finansijska sredstva, sprovoditi aktivnosti na obnovi i sanaciji dečijih i sportskih igrališta.

Podsetimo, ZIG je nedavno završio projekat izgradnje 19 novih igrališta na teritoriji grada, što je investicija vredna oko 25,5 miliona dinara. Pored toga, u Kisaču, u okviru Dečije bolnice, Sigurne ženske kuće, kao i u okviru Centra za socijalni rad, postavljene su kombinovane konstrukcije za igru, sa sadržajima koji su namenjeni i deci sa teškoćama u kretanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari