U Vranju završena obuka o obrazovanju i zapošljavanju Roma 1Foto: vranje.org.rs

U velikoj sali Skupštine grada održana je svečanost povodom završetka stručnih obuka i dodele sertifikata polaznicama i polaznicima obuka koje su održane u okviru projekta „Obrazovanje i zapošljavanje Roma – put ka boljoj socijalnoj inkluziji“.

Stručne obuke sprovedene su kako bi polaznici stekli znanja i veštine sa kojima će se nakon obuke zaposliti u skladu sa potrebama lokalnog tržišta rada i poslodavaca, u čemu će im dodatnu podršku pružitit Romski kulturni centar (RKC).

Stručne obuke pohađalo je 25 Roma i Romkinja iz Vranja i Vranjske Banje, u šest firmi, i to za zanimanja: tehničar svetla i tona, električar, vodoinstalater, instaler centralnog grejanja, pomoćni radnik u kuhinji, higijeničar – nadzornik čistoće, sobarica, šminker, maser, krojač i šivač.

Projekat je deo podrške i saradnje koju program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ ostvaruje od 2019. godine sa gradom Vranjem u unapređenju socijalne inkluzije Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa.

Projekat je sproveo RKC iz Vranjske Banje, uz podršku programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), zajedno sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni djalog.

Sertifikate je polaznicima obuka uručila Marina Babović, menadžerka projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari