Vučić: Čuvaćemo mir, ali smo spremni da se branimo ako bude trebalo (FOTO)

Vojno - policijska parada „Odbrana slobode“ u Nišu

Ostavite komentar


  1. Moj sin nosi tu casnu uniformu i vrlo je ponosan na nju. Sada je u Libanu i zao mi je sto nije ucestvovao na ovako lepoj paradi. Mnogo su lepi svi!

    1. A ako u Libanu NE DAJ BOZE pogine nizasta, hoces isto to da pricas kada ti ostane uniforma.
      Jaka cast, da budes budala za minimalac i gines za propalu drzavu.

      1. Sram te bilo, da li si svestan sta prics, vojnik na borbenom zadatku ti prizivas smrt. Stidi se, Ako ne znas sta ces od sebe nadji drugu razonodu. Ovo je za sud, o cemu pricas.

        1. Da si ti sluzio ovu drzavu koliko i ja, znao bi o cemu pricam.
          Za ideale, ginu budale.
          Pitaj vojne invalide kako su danas jeli.

        2. Milane, mnogo si zastranio, mnogo. Bi čoveka na sud jer trezveno razmišlja?
          Sto ti i ovaj ushićeni Veca ne „gostujete“ na Kuriru, Alo, Pinku kod Sarape i sl, a nas pustite da tugujemo nad nesrećnom Srbijom – jer nemamo gde drugde?!
          U vreme kad se vaš vođa jada kako mu narod nije dao odrešene ruke da uništi našu (a ne njegovu donetu iz Ćepurića) Srbiju, kad na paradi u prvom redu NEMA nijednog autohtonog Srbijanca, kad su u prvom redu sve Bosanci, a kada se s nacionalnih kanala moli za sms-pomoć GLADNIMA na Kosovu – pohvaliti „paradu“ je obest, kvarnost, bezumlje – taman koliko i ovih što su ushićeni da je i datum u kalendaru pomeren zbog Vučića.
          Nehotično su paradu tačno nazvali: „odbrana slobode“ – odbranili su „slobodu“ od naroda, da narod ne dođe do slobode!

        3. milane, bolje vise zvaci taj sendvic, da se ne zagrcnes i mirnodopski nastradas.

      1. Nedostaju im civili,žene,djeca i starci da pokažu hrabrost.Naravno i da su nenaoružani,tada ste najhrabriji.Parada nemoći i srama(koji vi nemate)

      2. Sram vas bilo.na svim komentarima. Gde vi zivite gde radite.ako cam nije dobro u oboj drzavi idite iz nje napustite je i ne vracajte se.

    2. Pozdravljam vaseg casnog sina i Vas, ali samo da znate da ova vlast zloupotrebljava ovu casnu profesiju svaki dan i na svakom mestu. To se videlo i danas. Parada Vojske Srbije, u povodu Dana pobede nad fasizmom, MORALA JE DA BUDE odrzana na Dan pobede nad fasizmom tj. 9.Maja a ne kad je Aleksandar Vucic slobodan. To je ponizavanje i praznika i boraca rotiv fasizma i ucesnika u paradi i cele Vojske Srbije. Sve je podredjeno jednom coveku, sto je nedopustivo i velika je sramota za narod i za celu drzavu. To je moje najiskrenije misljenje.

        1. Ne lupetaj ti, molim te! Pa sta je pogresno rekao? Kakva je to proslava necega sa danom zaostatka. Ispada da je njegovo prisustvo vaznije i od velicine istorijskog datuma. Nije je trebalo ni biti, ako vec nije mogla juce da se odrzi.

        2. Zašto lupeta? Da li, stvarno, mislite da je jedan čovek, važniji od svetskog rata, žrtava i boraca?

  2. Danas u Srbiji nema veće časti nego pripadati vojsci koju predvode velike srpske patriJote vučić i vulin! Svaki današnji oficir ili podoficir, nekada časne,slavne i ponosne srpske vojske, koji pred njima stoji mirno,salutira im,odaje počast i koji se stavi pod komandu tih bahatih kukavica,hulja i pohlepnih šarlatana,sramiće se i kajaće se zbog toga do kraja života. Slavne srpske vojskovođe vojvode Živojin Mišić,Radomir Putnik,Vuk Bojović,Stepa Stepanović,kao i mnogi drugi znani i neznani srpski heroji i mučenici, verovatno se danas okreću u grobovima. Sreća njihova pa ne mogu da vide na šta je spala Srbija i srpska vojska. Na bednike poput vučića i vulina,eeeee Srbijo moja …

  3. eto i to smo dočekali
    u Faš državi parada povodom
    pobede nad fašizmom???

  4. Vojno policijske parade se odrzavaju kod autaritarnih rezima, gde narod zivi u bedi i nemastini. Od koga se barani Srbija, kada nema pretnju od nikog zivog u ovom svetu. Mozda, parada se odrzava da se pokaze moc policijske drzave, koja je ugusila slobodnu rec i medije. sem izuzetka koje rade za njih, da opstanu na vlasti.

  5. Samo jedno pitanje za ove nazadne. Zasto niste pokazali na paradi i traktore? To pitam ne da se rugam jadnom narodu a zbog toga sto su oni sa nasom “ slavnom vojskom“ nekoliko puta ostavljali narod nezasticen pred “ takozvanim neprijateljem“ kao sto bi ostavili i u buducem ne dao Bog ratu. Lazni patriotizam od dezertera uporno nas vuce na dno!

    1. Ova parada je cast ponos za budale, za umisljenog vrhovnog komandanta za dva kretena od ministara sile a sramota za drzavu i normalne gradjane u njoj?

  6. „Značajno povećanje plata vojsci i policiji“??!!A kad se zarati:“Vataj rezerviste“!!!E pa,što se mene tiče(rezervni sam oficir)nema više da može!!!I posle se pitajte što svi hoće u vojnu akademiju i u pandure i što pobegoše u Nemačku doktori i inženjeri!!

  7. Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat. Zvuči vam poznato?

  8. Sve ratove smo već izgubili, a pouku očigledno nismo naučili.
    Da li je potrebno još jednom?

  9. Da li je ovo normalno ili se to samo meni cini da je nenormalno izjaviti? Porediti se sa Rusijom i njihovih 145 miliona stanovnika? Njihova ekonomija jedna od dvadeset najacih u svetu?

Ostavite komentar


Društvo

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" 8

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Dan Garde Vojske Srbije obeležen je danas u kasarni "Dedinje", povodom 6. maja 1830. godine kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović rekao je na svečanosti da ta jedinca predstavlja "važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.