Završne reči u slučaju "Potočari" 2. decembra 1Foto: EPA VALDRIN XHEMAJ

Završne reči u slučaju “Potočari” zakazane su za četvrtak, 2. decembar, potvrdio je za Danas Milan Dumanović, jedan od dvojice optuženih, sada već bivših policajaca, koje je država tužila za odavanje službene tajne.

Suđenje u ovom postupku je zatvoreno za javnost, ali je Dumanović za naš list rekao da je na današnjem ročištu sudija završio dokazni postupak tako što je odbio sve predloge advokata odbrane i zakazao završne reči.

Upitan kakvu presudu očekuje, Dumanović kaže da imajući u vidu dosadašnji tok procesa, očekuje osuđujuću presudu, ali dodaje da će nastaviti borbu svim pravnim sredstvima.

Podsetimo, država Srbija je Dumanovića i Trbovića tužila zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Srebrenici 2015. godine kada je napadnut tadašnji premijer, a trenutno predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Dumanović i Trbović su svojevremeno za Al Džaziru progovorili o nelegalnom boravku pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a na komemoraciji u Potočarima, nakon čega su 2016. godine podneli krivične prijave protiv Dejana Milenkovića, načelnika Službe za specijalne istražne metode, Gorana Nešića, načelnika OOD-a, Tomislava Radovanovića, zamenika načelnika OOD-a i Dijane Hrkalović, tadašnje sekretarke Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, a kasnije državne sekretarke MUP-a.

Te krivične prijave su ubrzo odbačene, a Dumanović i Trbović su čak bili i uhapšeni. U međuvremenu su dobili i otkaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari