Završni račun i tačke povučene na prethodnom zasedanju: Druga redovna sednica Skupštine grada Kragujevca zakazana za 25. jun 1Foto: Grad Kragujevac

 

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Ivica Momčilović je posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa zakazao drugo redovno skupštinsko zasedanje, za utorak 25. jun sa početkom u 9 sati.

– Najvažnija tačka 2. redovne sednice Skupštine grada Kragujevca je predlog odluke o završnom računu grada Kragujevca za 2023. godinu, koju smo završili sa budžetskim suficitom u iznosu od 247 miliona dinara i očekujemo da se taj trend nastavi i narednih godina, rekao je Ivica Momčilović, a prenosi sajt Gradske uprave.

Po njegovoj najavi u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja na sednici će biti razmatrani i predlozi planova detaljne regulacije za lokaciju u Kormanu i Servis 2.

– Jedan je iniciralo Preduzeće za puteve Kragujevac, sa namerom da se njihov kamenolom zatvori i rekultiviše, kako bi prema rečima predsednika Skupštine, na toj lokaciji razvijali mini industrisjku zonu, a što je i u intersu grada Kragujevca. Usvajanjem plana detaljne regulacije za Servis 2, stvaraju se planski osnovi za realizaciju ideje stvaranja carinskog terminala, ali se i otvara mogućnost za druge sadržaje u skladu sa potrebama grada Kragujevca, objasnio je Momčilović.

Na dnevnom redu drugog redovnog skupštinskog zasedanja 25. juna, pored ostalih, naći će se i tačke dnevnog reda koje su povučene na prethodnoj sednici, a tiču se finansijskih planova, izmena statuta ustanova kulture, predškolskih ustanova, pojedinih privrednih društava kao i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari