Zbog epidemije gripa u Vojvodini do 21. februara bez nastave

Epidemija gripa u pet okruga u Vojvodini

Ostavite komentar


  1. Budite ministre covek pa zastite i decu u drugim delovima srbije. Nemojte da zanematite drugu decu i da pravite od srbije 2 drzave. I deca u Beogradu, zlatiborskom regionu i drugim delovima gde je evidentirana epidemija treba zastiti. Nije dobro donositi selektivne odluke na ovakvim stvarima.

    1. Deca u „drugom“ delu Srbije su na raspustu do 18.02. A po ovome oni će biti takođe slobodni do 21.02.
      Pored toga u Beogradu je ta epidemija protutnjala dve nedelje pred raspust.
      Nepitate se kako će se nastava nadoknaditi. Nepita se ni ministar. On se ponaša kao da je ministar turizma a ne obrazovanja.
      I šta mislite, šta da rade roditelji koji imaju predškolsku decu. Ko će da ih čuva? Recimo, dete nije bolesno, a sad ne može u vrtić. Koliko roditelja sad zbog toga treba da odsustvuje sa posla?
      To ni ministar nezna. I on će kao i Vi da kaže da je zdravlje najvažnije. A obrazovanje je ionako ssmo bacanhe para. Za motanje kablova vam ne treba mnogo škole.

  2. Svasta, a ostali neka idu? Nije primereno praviti podele , kad se zna da je epidemija proglasena i u drugim delovima srbije. Potrebna je jednoobrazna odluka, a ne praviti haos sa ovakvim podelama i revoltom kod roditelja

    1. U ostalim delovima Srbije je u toku redovan zimski raspust, tako da nema potrebe za tim merama.

  3. Bravo. Dobro je da o tome da li ici ili ne u skole odlucuju lekari a ne politicari.

  4. Molila bih da mi neko objasni šta da rade oni roditelji koji nemaju kome da ostave decu? Nije isto ostaviti kod kuće školsko dete ili vrtićko dete od 1-6 godina. Nikada do sada nisu zatvarani vrtići, a po rečima vaspitača epidemija je završena, svaki dan ih je sve više u vrtiću. Recite mi kako će se rešiti ovo za roditelje koji rade, ko će im i kako pravdati odsustvo? Ili ko će im čuvati decu ako im poslodavac ne dozvoli da odsustvuju sa posla?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.