Zbog izmeštanja magistralnog cevovoda, meštani Ćićevca snabdevaju se iz cisterni 1Ilustracija Foto: Beta/Dragan Gojić

Izmeštanje magistralnog cevovoda Kruševac–Ćićevac, na delu trase Moravskog koridora, spovodi se danas i sutra, zbog čega će meštani Ćićevca ova dva dana biti bez vode sa vodosistema Ćelije, a za njihovo snabdevanje su obezbeđene cisterne, saopšteno je iz kruševačkog Vodovoda.

Radovi na izmeštanju magistralnog cevovoda se izvode u okviru izgradnje Moravskog koridora na potezu Makršane–Maskare – Bošnjane, koštaće 156 miliona dinara, a finansiraju se preko „Koridora Srbije“.

„Danas se menja stari poliesterski cevovod i prelaz ispod budućeg autoputa novim polietilenskim, u dužini od 50 metara, a sutra se prevezuje novoizgrađeni magistralni cevovod, dug dva kilometra, sa starog cevovoda, koji se isključuje iz upotrebe“, rekao je novinarima direktor kruševačkog Vodovoda Vladimir Milosavljević.

Podsetio je da je ovo jedna od šest tačaka ukrštanja komunalne infrastukture sa trasom budućeg autoputa te da je početkom godine rađeno izmeštanje dela magistralnog cevovoda za prekomoravska sela.

Radove izvodi konzorcijum „Behtel – Enka“ sa podizvođačima.

Predsednica Opštine Ćićevac Mirjana Krkić kazala je da su u saradnji sa kruševačkim Vodovodom, obezbeđeno osam cisterni za snabdevanje građana koji su povezani na vodosistem Ćelije.

„Ćićevac ima 17 javnih česama sa ispravnom vodom za piće, što nam u ovom trenutku olakšava situaciju“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari