Zbog najava novih obilnih padavina Šapić naredio da se preduzmu mere protiv poplava 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naložio je danas da se zbog najava mogućih novih obilnih padavina sve kritične tačke mašinski i ručno dobro očiste, da se dobro provere sve crpne stanice i da se otklone eventualni nedostaci, saopštila je Gradska uprava.

Šapić je istakao da akcenat treba da se stavi na čišćenje tačaka poslednjeg potopa i lokacije u Zemunu, na Čukarici, u Novom Beogradu, na levoj obali Dunava i Voždovcu, i da treba očistiti gajgere, rigole i velike šahte.

Šapić je zatražio da se obezbede agregati za alternativno napajanje crpnih stanica ukoliko dođe do nestanka struje, da „Elektrodistribucija Beograd“ uvede stalna dežurstva i da se obezbedi paralelno napajanje strujom svih crpnih stanica u slučaju potopa.

Sledeća mera podrazumeva i uvođenje stalnog dežurstva opštinskih štabova u naredna 72 sata.

Šapić je istakao da Centar za socijalni rad treba da obezbedi spisak ljudi sa invaliditetom koji žive u suterenu ili u prizemlju, da „Parking servis“ treba da onemogući izdavanje parking-mesta ispod nivoa zemlje i da se, ukoliko je potrebno, evakuišu postojeća vozila sa svih nižih nivoa.

Šapić je naložio da „Javno osvetljenje“ ima stalna dežurstva u naredna 72 sata i da reaguju u skladu sa situacijom i da Gradsko-saobraćajno preduzeće uvede dežurstva i napravi plan, ako bude potrebno, obustave linija javnog prevoza na kritičnim deonicama.

„Veterina Beograd“, istakao je Šapić, posebno treba da obrati pažnju na sve lokacije koje se procene rizičnim i da povede računa o napuštenim i uplašenim životinjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari