Zbog poplava vanredno stanje u Ivanjici, u 14 opština vanredna situacija (FOTO, VIDEO) 1Foto: Beta/MUP Srbije

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredno stanje proglašeno je u Ivanjici, a vanredna situacija je na snazi u još 14 opština – Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Vladimircima, Koceljevi i Trsteniku.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije evakuisali su danas i u ponedeljak 71 osobu sa ovih teritorija.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas popodne da je većina vodotoka u Srbiji u opadanju i da je stanje povoljnije nego nekoliko sati ranije, prenosi Beta.

Pošto se po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije očekuje postepeni prestanak kiše, u naredna 24 sata trebalo bi da stanje bude „daleko bolje“, da će „opasnost biti iza nas“, rekao je ministar u Osečini, saopštio je MUP.

U Srbiji je u 12 lokalnih samouprava proglašena vanredna situacija zbog poplava, a premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je do poplava došlo zbog ekstremnih padavina u poslednjih 48 sati.

Prema rečima nadležnih, Ivanjica je ostala bez pijaće vode jer je poplavljen vodozahvat.

Na teritorji Ivanjice poplavljeno je nekoliko stotina kuća, jedno domaćinstvo je evakuisano, a poplavljen je i veliki broj firmi, puteva i mostova.

U selu Kamenjača kod Ivanjice voda je odnela celu štalu sa životinjama.

Odsečen je regionalni put Ivanjica-Arilje, kao i putni pravaci prema Osonici, Pridvorici, Grabovici i Šumama.

U Klisuri kod Ivanjice nabujala reka odnela je deo magistralnog puta.

Šest klizišta proradilo je na teritoriji Ivanjice, pored državnog puta, a voda je odnela i četiri mosta.

Opštinska uprava u Ivanjici izdala je saopštenje da se zabranjuje saobraćaj za sva motorna vozila preko mosta u naselju Radaljevo i preko mostova na Bukovici i Derovcu.

Vozila se preusmeravaju na alternativne pravce.

https://twitter.com/desio_se_ja/status/1275367099796467713

Sva raspoloživa mehanizacija javnih komunalnih i saobraćajnih preduzeća opštine Ivanjica je na terenu i rade na saniranju štete.

Kritično u Ljuboviji, reka odnela nekoliko mostova

Nabujala reka Ljuboviđa sa svojim pritokama je poplavila oko 700 domaćinstava, a evakuisano je 70 porodica, rekao je agenciji Beta predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević.

On je dodao da je vodostaj Ljuboviđe za 50-60 santimetara veći nego 2014. godine kada su ovu varoš, na zapadu Srbije, zadesile velike poplave.

https://twitter.com/desio_se_ja/status/1275367512876683265

„Situacija je katastrofalna. U Ljuboviji nema vode za piće, a 100 domaćinstava je ostalo i bez struje. Bujica je urušila most na putu Ljubovija – Bajina Bašta, tako da se sada u Ljuboviju može ući samo iz pravca Zvornika. Taj put je prohodan samo za laki saobraćaj“, rekao je Kovačević.

Sve porodice koje su morale da napuste svoje poplavljene domove smeštene su kod prijatelja i rođaka.

„Do sada nije bilo povređivanja, mada je veliki broj ljudi, uglavnom starijih osoba, zatražio lekarsku pomoć zbog straha od ovog što nas je zadesilo“, naveo je Kovačević.

U Ljuboviji očekuju da će u toku dana iz Obrenovca stići cisterna sa pijaćom vodom, i da će iz „Puteva Srbije“ doći ekipa inženjera koja će raditi na postavljanju montažno-demontažnog mosta na ulazu u grad. Najavljeno je i da će iz Robnih rezervi stići pomoć u nafti za rad građevinskih mašina.

„Borba je teška jer je priroda jača od onog što mi možemo da uradimo. Od sinoć je na terenu oko 300 volontera koji neprestano pune džakove peskom, ali bujica je od jutros već probila nasipe na nekoliko mesta“, ispričao je predsednik opštine.

Kovačević kaže da je u gradu zatvoreno 30-40 odsto lokala, ali za sada rade tri pekare i snadbevanje hlebom je redovno.

U Ljuboviji se nalazi jedinica Žandarmerije i specijalna ekipa MUP-a iz Sektora za vanredne situacije, koji su angažovani na odbrani od poplava.

Svi putni pravci u Lučanima prekinuti

Najkritičnije je u Lučanima gde je proglašeno vanredno stanje jer su reke Živička, Tijanjska i Gorušica polavile više desetina kuća i hektara poljoprivrednog zemljišta.

Kako je rečeno agenciji Beta, selu Viči kod Lučana poplavljena je 31 kuća, dok je u lučanskoj varošici Guči je poplavljena jesrednja škola, Sportski centar, zgrada Elektordsitribucije i oko 70 domaćinstava.

Prema rečima nadležnih u Opštini Lučani niko od meštana iz poplavljenog područja nije životno ugrožen.

Skoro svi putni pravci na teritoriji opštine Lučani su prekinuti.

U Gornjem Milanovcu izlila se reka Despotovica u selu Mlakovac, a izlile su se i lokalne reke u selima Gornji Branetići i Loznja.

U Gornjem Milanovcu za sada nema ugroženih domaćinstava.

U Čačku je zbog obilnih padavina povećan vodostaj reke Čemernice zbog čega je gradska uprava upozorila meštane Ljubićke Baluge da budu u pripravnosti zbog mogućeg izlivanja te reke .

Gradska uprava Čačka pozvala je građane Ljubićke Baluge da uklone stvari i da budu spremni za evakuaciju.

Vodostaj na Tamišu u opadanju, na snazi vanredna odbrana od poplava

Na 61,64 kilometra reke Tamiš na snazi je i dalje vanredna odbrana od poplava, ali je vodostaj u opadanju, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

Kako se navodi, današnji nivo vode na delu Tamiša kod mesta Jaša Tomić iznosi 675 cm, dok je kod Sečnja 670 cm.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda i narednih dana će ovi vodostaji biti u opadanju.

Kod brane sa retenzijom „Veliko Središte“ na Markovačkom potoku juče je proglašena vanredna odbrana od poplava, dok je kod brane „Mesić“, na potoku Mesić, uvedena redovna odbrana.

Na ovim lokalitetima je sve pod kontrolom i nisu registrovane negativne pojave, piše u saopštenju.

Ustave „Tomaševac“ i „Botoš“ su i dalje u vanrednoj odbrani od poplava, ali sa tendencijom opadanja vodostaja.

Kosjerić: Poplavljeno 40 kuća, dve porodice evakuisane

Reka Skrapež poplavila je u centru Kosjerića 40 kuća, tri stambene zgrade i dečji vrtić, rekao je agenciji Beta predsednik te opštine Žarko Đokić.

„Proglasili smo vanrednu situaciju odbrane od poplava. Jutros u 4.00 izlila se reka Skrapež u centru grada, poplavljeno je 40 kuća i tri stambene zgrade i dečji vrtić. Vatrogasci i radnici komunalnih preduzeća od rane zore ispumpavaju vodu iz domaćinstava“, rekao je Đokić.

On je istakao da su dve porodice, sa ukupno četiri člana, morale da budu evakuisane iz svojih domova, i smeštene su u sportsku halu.

„Oni će krajem dana, kada se završi ispumpavanje vode, biti vraćeni svojim kućama“, dodao je Đokić.

Prema njegovim rečima šteta od nabujalog Skrapeža je velika, ali će procena biti obavljena narednih dana, kada prestanu padavine.

„Iako kiša i dalje pada vodostaj Skrapeža je trenutno u opadanju“, naveo je on.

Proglašena vanredna situacija u Kraljevu

Obilne padavine koje sa povremenim prekidima, traju već dva dana prouzrokovale su velike štete na teritoriji grada Kraljeva pa je danas zasedao Gradski štab za vanredne sitaucije i doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji grada Kraljeva koja obuhvata 1.530 kvadratrnih kilometara i spada u red najvećih teritorjija jedne lokalne samouprave u Srbiji.

„Sve reke I i II reda na teritoriji grada Kraljeva beleže uvećani vodostaj i teško primaju obilne količine voda koje se u njih slivaju iz brojnih manjih reka i potoka na čitavoj teritorij grada, posebno brdsko-planinskim krajevima koji čine veći deo površine grada. Najkritičnija sitauacija je na teritoriji Mlanče, Studenice, Ušća, Kamenice, Jovca, Leševa, Godačice, Gledića… Prioritet u našem delovanju je spasavanje ljudi i ,gde je to moguće, njihove imovine. Za sada smo evakuisali četvoro meštana zaseoka Slatima u mesnoj zajednici Mlanča, a budno pratimo stanje i na dugim kritičnim, već ugroženim lokalitetima“, rekao je posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, komadant štaba dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Trudimo se, u ovoj fazi, da održavamo ključne putne pravca, a kasnije ćemo se pozabaviti oštećenom infrastrukturom u mnogim selima na kraljevačkoj teritoriji, dodao je Terzić.

„Ljudstvo i mehanizacija kojim raspolažu pojedina javna preduzeća su već na terenu a obzirom da smo proglasili vanrednu situaciju angažovaćemo,po potrebi mašine i mehanizaciju drugih privrednih subjekata koji takvom opremom raspolažu. Već sada,na osnovu kazivanja lokalnog stanovništva, znamo da će šteta biti velikih razmera jer,kažu meštani u pojedinim krajevima,ovako obilne padavine ne pamte duže od četri decenije“, kaže Terzić.

Reka Studenica koja se u mestu Ušće uliva u Ibar potopila je staru pijacu, deo keja i česmu Odmenjske vode.

I selo Cerje je, zbog odrona, maltene odsečeno, do njega se ne može ni pešice, a u Donjem Cerju Ibar se izlio pored železničke stanice i formirao jezero pored pruge.

Slična situacija je i na drugom kraju grada gde je u selima na obroncima Gledićkih planina oštećena putna infrastruktura pa se do pojedinih zaseoka ne može doći.

Nabujali Ibar je, u centru Kraljeva, pokidao splavove i njihove pontonske bašte, a snimci sa društvenih mreža na kojima su zabeleženi trenuci kada ovi objekti završavaju pod naletima bujice udaranjem u most na Ibru, koji je udaljen oko pola kilometra, privukli su nekoliko stotina znatiželjnika na Gradski kej gde znatiželjno posmatraju borbu vlasnika ovih ugostiteljskih objekata da, pred bujicom spasu šta se još može spasiti.

Splav „Mreža“ je otkinut i uništen udarcem u most a tako je nestala i bašta slava „Akov“ i brod-bašta splava „Kraljica Ibra“.

Ibar odneo most u Magliču

Nabujali Ibar odneo je danas već oštećeni i godinu dana zatvoreni viseći most koji je decenijama unazad bio jedina veza za retke znatiželjnike koji su hteli da se popnu do srednjovekovne tvrđave „Maglič“.

Tvrđava „Maglič“, sagrađena još u XIII veku sa namenom zaštite manastira Žiče i Studenice, bila je sedište srpskog arhiepiskopa Danila II.

Smeštena je na brdu koje dominira dolinom nazivanom i „Dolinom jorgovana“ kojih je tu bilo u velikom broju, a koje je, prema predanju, zasadio kralj Uroš, sin Stefana Prvovenčanog, kako bi dočekao svoju buduću suprugu, Francuskinju Jelenu Anžujsku.

Most koga više nema zatvorila je, posle prošlogodišnjih junskih poplava, nadležna inspekcija, a nadležni u gradu Kraljevu su tada pričali kako, navodno, postoje dva projekta i kako im je „sugerisano“ da se opredeljuju za jeftiniju varijantu mosta koja podrzumeva samo prelazak pešaka.

U takvom stanju, dok je trajalo preganjanje nadležnih, most je dočekao svoju današnju sudbinu.

Bujični Ibar je „presudio“, a nama ostaje da se nadamo da će oni koji su se „sporili“ o tome kakav most treba da vodi ka jednoj, bez sumnje, izuzetnoj turističkoj destinaciji i svojevrsnoj graditeljskoj atrakciji, sada u iznudici, brže reagovati.

Do tada, do novog mosta, hiljade putnika namernika i turista koji su s namerom krenuli u obilazak znamenitosti srednjovekovne „Doline kraljeva“ moći će samo sa druge strane Ibra da se dive najočuvanijoj srednjovekovnoj tvrđavi u Srbiji.

Vesić: Obrenovac bezbedan zahvaljujući dobro urađenom poslu nakon poplava 2014. godine

Zamenik gradonačelnika i zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Goran Vesić obišao je danas jedan od nasipa u Obrenovcu na lokaciji Belo polje na reci Kolubari i tom prilikom istakao da su preduzete sve mere na zaštiti od mogućih poplava.

Nasip, koji se nalazi na ukrštanju reke Kolubare sa Auto-putem „Miloš Veliki”, obišli su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević, izvršni direktor JVP „Beogradvode” Vladimir Batalović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Vesić je istakao da je, nakon poplava 2014. godine, Vlada Republike Srbije u Obrenovcu uradila veliki posao, kao i da zahvaljujući tome danas u toj opštini nije uvedena ni redovna odbrana od poplava.

Zbog poplava vanredno stanje u Ivanjici, u 14 opština vanredna situacija (FOTO, VIDEO) 23
Foto: Beoinfo

– Trstenica, Tamnava i Kolubara su potpuno pročišćene, a uz podršku Evropske unije očistili smo oko 67 kilometara kanalske mreže, korita reka, kao i sve prostore do redovne odbrane od poplava. Rekonstruisali smo sve crpne stanice i potpuno je rekonstruisano sedam mesta na kojima su bili probijeni nasipi 2014. godine. Pokazalo se koliko je dobro kada se uradi preventiva i koliko to znači za spasavanje ljudskih života i imovine – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, danas su Sava i Dunav na metar i po do redovne odbrane od poplava.

– Nemamo ni jedan problem na teritoriji Obrenovca, a čak ni tamo gde se voda uvek izliva, u Poljanama i Konaticama, to se nije dogodilo. Danas se na teritoriji Obrenovca pokazalo šta znači kada država stane iza lokalne samouprave, kada država uradi posao, jer da nije Vlade Republike Srbije mi ovaj posao sami ne bismo mogli da uradimo – naveo je Vesić.

Što se situacije u Obrenovcu tiče, dodao je Vesić, očekujemo da prođe talas, jer padavine prestaju, a za 24 sata palo je 40 litara vode u centru grada i oko 70 litara vode u prigradskim naseljima, dok je u Valjevu palo oko 80 litara.

– U kontaktu smo sa ljudima koji vode opštine u celom slivu Kolubare. Naš posao je da vodimo računa o svemu ovome i da budemo tamo gde je to neophodno. Obrenovac je ovaj put potpuno zaštićen, nivo vode je manji u odnosu na onaj iz 2014. godine, ali ljudi, naročito iz Obrenovca, znaju gde se sve izlivala voda i gde su bili problemi, a danas te probleme nemamo – pojasnio je Vesić.

Bićemo budni sve dok ova situacija ne prođe, naveo je on i dodao da neće biti proglašena ni redovna ni vanredna odbrana od poplava, jer za tim nema potrebe.

Biljana Popović Ivković je istakla kako se, kada padne ovako velika količina kiše, do 70 litara po metru kvadratnom, pojave strahovi da će se ponoviti poplave iz 2014. godine.

– Država je pokazala odgovornost, veliki rad i trud su uloženi prethodnih godina, te za rezultat imamo da Obrenovčani danas nemaju potrebu za bilo kakvim strahovima. U ime MUP-a zahvaljujem Gradu Beogradu i lokalnoj samoupravi za ono što su uradili za građane Obrenovaca, koji mogu mirno da spavaju. Pripadnici policije su tu da pomognu svojim sugrađanima ukoliko za tim bude bilo potrebe, što po svemu sudeći neće biti slučaj – navela je ona.

Miroslav Čučković je rekao da su klimatske promene bile najveća opasnost koja se pominjala 2014. godine.

– Noćas smo bili na vezi sa kolegama iz štabova u Koceljevi, Ubu i Valjevu i sve ono što se dešavalo kod njih govori da količina vode koja dolazi iz tih rejona ne može da ugrozi Obrenovac. Moramo čistiti vodotokove, obezbediti protočnost i nastaviti sa vršenjem redovnog održavanja. Samo iz ušća Kolubare u Savu smo izneli 85 hiljada kubika segmenta koji se tu taložio decenijama – rekao je Čučković i zahvalio Gradu Beogradu i svima koji su doprineli u određivanju prevetivnih mera ukoliko padavine ne budu stale.

Prema njegovim rečima, u toku cele noći 75 pripadnika civilne zaštite bilo je na terenu, kontrolisali su vodotokove reka Trstenice, Tamnave i Kolubare ka Obrenovcu.

Žagubica: Poplavljena čuvena turistička destinacija – Krupajsko vrelo

Jedna od najlepših turističkih destinacija u opštini Žagubica – „Krupajsko vrelo“, poplavljeno je danas nakon obilnih kiša koje su zadesile to područje u kome je, zbog poplava u obližnjem selu Krepoljin, lokalna samouprava uvela vanredno stanje.

Voda koja se izlila iz Krupajske reke, a koja se puni slivovima sa planine Beljanice, poplavila je dvorište i terasu smeštaja „Krupajsko vrelo“ porodice Petrović, a poplavni talas stigao je do samog ulaska u objekat.

Zbog toga su pripadnici Sektora za vanredne situacije, ali i domaćini, postavili zaštitne džakove kako voda ne bi prodrla u motel.

Voda je pretila da ugrozi i porodično uzgajalište pastrmki, ali srećom nije načinjena veća šteta.

Vlasnik Krupajskog vrela Ljubiša Petrović, kaže da se nada da će uspeti da sanira posledice poplave kako bi spreman dočekao turiste.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, rekao je Beti da je mehanizacija bila nemoćna u ovom slučaju, i da se ovoliki vodostaj Krupajske reke ne pamti.

Na jugu Srbije minimalan porast vodostaja većih reka

Vodostaj velikih reka na području juga Srbije ne dostiže nivo redovnih odbrana od poplava i problem eventualno, u zavisnosti od padavina, mogu da naprave mali bujični potoci i reke, rečeno je u Javnom vodoprivrednom preduzeću „Srbijavode“.

Prema informacijama koje je agencija Beta dobila iz „Srbijavoda“, na jugu Srbije postoji minimalni porast vodostaja koji je za ovo doba godine očekivan.

„U tom delu zemlje ne očekujemo značajniji porast nivoa reka. Prema prognozama Republičkog hidrometerološkog zavoda (RHMZ) front padavina premešta se ka jugozapadu zemlje“, kazali su u „Srbijavodama“.

Prema rečima nadležnih, danas se očekuje porast vodostaja Ibra, zbog čega je od jutros proglašena vanredna odbrana od poplava i na području te reke, od Novog Pazara do Kraljeva.

U „Srbijavodama“ su kazali da je za samo tri sata juče u Loznici palo 50 litara kiše, a za poslednje dve nedelje 150 litara, što je ogromna količina padavina koju korita reka u tom delu zemlje nisu mogla da prihvate zbog čega je došlo do izlivanja i poplava.

Rastu Vrbas, Sava i Drina

Vodostaj Vrbasa u Banjaluci raste, jer je HE Bočac kontrolisano ispustila vodu iz akumulacije, a na ostalim glavnim vodotocima, kao što su Una, Ukrina, Bosna, Drina, Sava, nisu zabeleženi vodostaji koji su blizu proglašenja redovne odbrane od poplava, saopšteno je za RTRS iz preduzeća Vode Srpske.

Šef odseka Civilne zaštite Republike Srpske Mladen Ćućun rekao je za RTRS da građani Banjaluke koji žive uz sliv reke Vrbas nemaju razloga za zabrinutost jer je vodostaj jutros ispod dva metra, a vodostaj Vrbanje ispod 1,8 metara.

Vodostaji manjih reka u Semberiji – Janja, Gnjica i Lukavac su u stagnaciji i opadanju, a u porastu su vodostaji velikih reka Save i Drine koji su bili izuzetno niski, saopšteno je iz gradskog Odeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Kiša koja već 40 časova neprekidno pada na području Srebrenice izazvala je pojavu bujica i porast vodotokova, a Zeleni Jadar poplavio je nekoliko desetina hektara poljoprivrednih površina, farmu za tov pilića, kao i nekoliko štala i pomoćnih objekata.

Zbog poplava teška situacija u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu

Situacija u poplavljenim područjima Tuzlanskog kantona i dalje je teška, izjavio je danas direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Jovanović.

Jovanović je za regionalnu N1 televiziju izjavio da se nivo reka ne smanjuje i dodao da je sinoć reka Gostelja odnela montažnu kućicu na području Đurđevika u opštini Živinice.

„Kiša je padala celu noć, a sada bismo trebali doneti odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće u čitavom Tuzlanskom kantonu“, naglasio je on.

Stanje prirodne nesreće već je doneto u nekim opštinama Tuzlanskog kantona.

Saobraćaj je danas zbog velikog odrona potpuno blokiran na magistralnom putu Kladanj – Živinice.

U poslednja 24 časa pogoršana je situacija i na području Zeničko-dobojskog kantona, gde je poplavljeno nekoliko kuća.

Zbog poplava vanredno stanje u Ivanjici, u 14 opština vanredna situacija (FOTO, VIDEO) 24
Foto: Gradski štab za vanredne sitacije

Bujične vode iz sela Nišor sručile se u naselje Radin  do

Zbog kiše koja je padala čitav dan na području Pirota, bujične vode  iz pravca sela Nišor, udaljenog od grada šest kilometara, sručile su se na pirotsko naselje Radin do koje je od sela udaljeno oko 5 kilometara.

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu Sreten Savov rekao je za Danas  da je nadošla bujična voda prodrla u  podrume nekoliko domaćinstava u naselju Radin do.

“ Brzom intervencijom mehanizacije Javnog predzeća Komunalac voda je usmerena u kanal koji je očišćcen I sada voda teče nesmetano”, rekao je Savov, dodajući da većih šteta nema i da su ekipe Štaba stalno na terenu.

Opština Trstenik proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine.

Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Trstenik za Centar Press kažu da se u ovom trenutku radi na odbrani izvorišta koje je tokom poplava 2014. godine pretrpelo ogromne štete. Nakon poplava trsteničko izvorište je sredstvima EU obnovljeno, prenosi Centarpress.rs.

Ugrožavanje izvorišta značilo bi ugrožavanje vodosnabdevanja za ceo grad.

„Nalaže se službama lokalne samouprave, javnim i drugim preduzećima, subjektima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje i drugim institucijama, da u skladu sa svojim obavezama i mogućnostima preduzmu neophodne mere na spasavanju ljudi i materijalnih dobara, kao i saniranju posledica posledica poplava i uspostave uslovi za normalno funkcionisanje i komunikaciju u naseljenim mestima.

https://www.facebook.com/CentarPressRS/videos/1493184357535204/

 

Štab za vanredne situacije će angažovati svu neophodnu mehanizaciju radi spasavanja ljudi i materijalnih dobara, sprečavanja štete od poplava i otklanjanja posledica poplava na celoj teritoriji opštine Trstenik“, navodi se u saopštenju Štaba.

Da podsetimo, tokom noći između 15. i 16. juna delovi Trstenika već su bili pod vodom usled obilnih padavina. Najveće štete pretrpelo je naselje Trstenik 2 gde stanovništvo još uvek sanira posledice na stambenim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari