Zbog tropskih vrućina potrošnja vode u Zrenjaninu na maksimumu 1Foto: M.P./Danas

Zrenjanin je proteklih dana, zbog talasa vrućine sa temperaturama koje dostižu blizu 40 stepeni, dostigao maksimum u potrošnji vode, saopštilo je JKP „Vodovod“ iz ovog grada i apleovalo na racionalnu potrošnju.

Kako navode, sistemi vodosnabdevanja rade neprekidno i u punom kapacitetu a najveća potrošnja beleži se u jutarnjim i večernjim satima.

„Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, apelujemo na građane i u gradu i u naseljenim mestima da vodu troše racionalno i da izbegavaju neracionalnu potrošnju vode, zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i pranje motornih vozila u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa“, poručili su iz Zrenjaninskog vodvoda.

Kako su naveli, racionalna potrošnja vode u špicevima omogućiće da je imaju svi korisnici u svakom trenutku, u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska a time se sprečava pojava naglih promena pritisaka vode u mreži, koji dovode do havarija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari