Zbog trovanja ljudi gljivama Novosađanima organizovana radionica 1foto: Andreas / Pixabay

Radionica „Upoznajte se sa gljivama Kameničke ade i Šodroša“ održaće se sutra, u četvrtak 6. oktobra, u Šodroš Survivor kampu.

Vlažno vreme pogoduje gljivama, pa se pozivaju svi zainteresovani da prošire znanja, upoznaju područje Kameničke ade i Šodroša, ako do sada nisu, a ako jesu – da se podsete i kroz šetnju sa edukatorkom upoznaju sa jednim posebnim svetom “Carstvom gljiva”, navodi se u pozivu.

Da li su gljive biljke ili životinje, večito pitanje, koje su jestive, koje su samonikle, koliko su opasne? Odgovore na ova i ostala pitanja, zainteresovanim učesnicima i učesnicama pružiće Maja Vasić, licencirana gljivarka Mikološko-gljivarskog saveza Srbije.

U poslednjih par dana dešavaju se trovanja gljivama u celoj Srbiji, usled neznanja, nemaštine, a ujedno pogodujućeg vremena za gljiva.

Cilj radionice je da se skrene pažnja o važnosti edukacije koja je neophodna za „gljivolov“, ali i da je izobilje istih u našem neposrednom okruženju, te se uz vrlo malo truda, ali pre svega znanja, može naći vrlo kvalitetan obrok na samo 5 kilometara od strogog centra grada.

Radionica se sa stoji iz dva dela, teorijskog i praktičnog, te je potrebno poneti korpu ili platneni ceger i nožić.

Organizatori poručuju da je potrebno povesti računa o garderobi, a posebno o obući, kako bi ugođaj bio u potpunosti lišen neprijatnosti usled neadekvatne opreme.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari